02 / 05 / 2024

Kebapçı Köşebaşı 2010'da 3 şube açacak

Kebapçı Köşebaşı 2010'da 3 şube açacak

Ünlü kebapçı Köşebaşı, Beyrut ve Dubai şubelerinden olumlu sonuçlar alınca 3 yeni şube için hazırlıklara başladı



Beyrutlu Azadei Group'la birlikte Körfez'e 3 milyon dolarlık yatırım yapan Köşebaşı, kuzuyu Yeni Zelanda'dan danayı Güney Afrika'dan getirerek Adana-Tarsus mutfağının lezzetini tutturunca, Dubai'ye ikinci şube, Katar'ın başkenti Doha ile Abu Dabi'ye de birer şube açma kararı aldı.

Kriz öncesinde aldığı Körfez ülkelerine açılma kararından dönmeyerek, Beyrut merkezli Azadeia Group ile birlikte 3 milyon dolarlık yatırım yapan Köşebaşı, şimdi büyüme planları yapıyor.  Adana  ve Tarsus yöresine ait et yemekleriyle tanınan ünlü Kebapçı Köşebaşı, kuzuyu Yeni Zelanda'dan danayı Güney Afrika'dan getirttiği Bahreyn ve Dubai şubelerinin ardından, 3 yeni şube daha açmak için hazırlıklara başladı.

2010'da 3 şube açılacak

Türkiye'de 8 restoranı, 4 tane de ekspres şubesi bulunan Köşebaşı'nın, Atina (Yunanistan) ile başlayan, Sao Paulo'dan (Brezilya) Körfez'e uzanan yurtdışı çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyeleri Mert Aşkın ve Murat Ayaz, krizde büyümeye devam ettiklerini anlattı. Körfez'de ilk şubelerini açtıkları Bahreyn'de başarıyı yakaladıklarını ve ardından yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Ayaz, şunları söyledi: "Ardından ikinci şubemizi Dubai'de açtık. Dubai, New York, Paris, Londra ile kıyaslanan bir şehir. Şubemizin bulunduğu caddede yer açmak için pek çok kriter gerekiyor. Dünya markası olmayan tek bir mağaza göremezsiniz. Biz de bu şubemiz ile dünya markası olduğumuzu ilan ettik. Şimdi de Dubai'de yeni bir şube daha açacağız. Katar'ın başkenti Doha ve hemen ardından da Abu Dabi şubelerini devreye almayı planladık. Restoranlarımızın inşaatı hızla sürüyor. 2010'un ilk yarısında bu üç şubeyi açmış olacağız."

İskoç kuzusu denendi

Beyrutlu Azadei Group'la birlikte hareket ettikleri Körfez ülkelerine şu ana kadar 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Mert Aşkın ise, yöresel bir mutfağı dışa açarken zorlanıp zorlanmadıkları sorumuza şu yanıtı verdi: "Türkiye'de gösterdiğimiz aynı özeni ülke sınırları dışında da gösteriyoruz. Açıldığımız günden bu yana en iyi malzemeyi bulmak için çalışıyoruz. En önemli hammaddelerimizden biri et. Koku vermeyen eti bulmak için dünyanın dört bir yanından kuzu denedik. İskoçya kuzusu bile denedik. En sonunda Yeni Zelanda kuzusunda karar kıldık. Şu anda bu şubelerimize kuzu Yeni Zelenda'dan, dana Güney Afrika'dan ve Avustralya'dan, domates Fas'tan, baharatlar ve kahve de Türkiye'den gidiyor.

Tulum peyniri yok

Yurtdışı yatırımlarda da Köşebaşı standatlarından taviz vermediklerini dile getiren Mert Aşkın, "Bu bizim için birinci öncelik. Standartlara uygun hammadde bulamadığımız ürünleri Dubai ve Bahreny şubelerimizin menüsüne koymadık. Örneğin, tulum peynirini oralarda veremiyoruz. Standart lezzetlerimizi yakalayana kadar pek çok ülkeden sayısız ürün denedik, mönüye girecek yemeklere tek tek karar verdik. Sonuçlar da başarılı olduğumuzu gösteriyor. Bahreyn'de 7 ayda 40 bin, Dubai şubemizde ise daha açtığımız ilk ayda 7 bin 500 misafir ağırladık."

Körfez'den sonra sırada Almanya var

Mert Aşkın, Köşebaşı'nın eskiden beri pek çok ortaklık ve satın alma teklifi aldığını, ancak Dubai şubesinin ardından bunların ciddi sayıda arttığını anlattı. Kendilerinin ise doğru zamanda, doğru lokasyonda bulunarak büyüme planları yaptıklanını anlatan Aşkın, şu anda inceledikleri bir başka pazarın da Almanya olduğunu açıkladı. Bu tip yurtdışı operasyonlarda yerel ortağa çok önem verdiklerini söyleyen Aşkın, Almanya'da da yerel ortaklık için görüşmeler yapıyoruz. 2010 başında karar almış ve harekete geçmiş olacağız" dedi.

Yurtiçinde hedef `express' büyümek

Geçen yıl 22 milyon lira ciro yapan Köşebaşı'nda bu yılki hedefin 25 milyon lira olduğunu söyleyen Murat Ayaz, bunun yüzde 15'ini Körfez'deki iki şubeden geleceğini belirtti. Türkiye'de 5 yılda 5 restoran açmayı düşünürken, büyümeyi food court'larda açılacak, express şubelerle yapmayı planladıklarını da belirten Ayaz, "Ankara'da Cepa Alışveriş Merkezi'ndeki denedik ve sonuçlardan memnun kaldık. Diğer alışveriş merkezlerinde de express şube açabiliriz" dedi.
Nilgün Karataş/Hürriyet


Geri Dön