27 / 04 / 2024

Keçiören Ovacık'a spor tesisi inşa ediliyor!

Keçiören Ovacık'a spor tesisi inşa ediliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılacak tesisin Ovacık’ta gerçekleştirilen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı...



Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçenin  spor salonu özlemini sona erdiriyor. Basketboldan hentbole, güreşten masa tenisine varan çeşitlilikte spor branşlarının yapılabilmesine imkan tanıyan Keçiören’in en büyük spor kompleksinin temeli Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in katıldığı törenle atıldı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılacak tesisin Ovacık’ta gerçekleştirilen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eski Başbakan Yardımcısı AK Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Jülide Sarıeroğlu, Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, STK temsilcileri, muhtarlar, olimpiyat şampiyonu sporcular Halil Mutlu, Rıza Kayaalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ DE FAYDALANACAK

Keçiören Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı birbirinden özel projelerinden birisinin temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Türkeş, “Ankara'nın hızla gelişen ilçelerinden birisi olan Keçiören yeni spor tesisine kavuşuyor. Spor herkes için önemlidir, birçok sağlık sorununa karşı spor yapılması öneriliyor. 7'den 70'e herkesin spor yapabileceği, engelli kardeşlerimizin de faydalanacağı bu tesisin  hayırlı olmasını diliyorum. 19 Mayıs 2017’de açılması planlanan tesisin açılış töreninde de burada olmayı diliyorum" dedi.

 

19 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Tesisin 19 milyon liraya mal olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise şunları kaydetti: "Keçiören Spor Salonumuz Keçiören’in önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Nüfusun yoğun olduğu Keçiören'de gençlerin, tüm Keçiörenlilerin kullanacağı bir tesis olacak. Bizim seçimde bir sloganımız vardı: ‘Onlar konuşur AK Parti yapar.’ Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda ülkemizin her yerine hizmet götürme devam ediyoruz, Ülkemizin kalkınması için büyük adımlar atıyoruz." İnşa edilecek tesisin il standartlarında olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, "Biz bu tesisleri büyük illerimize kazandırıyoruz. Keçiören nüfusuyla büyük bir ilçe... İllere açtığımız böyle tesisleri gelişimine katkı sağlaması ve gençlik potansiyelini ortaya çıkarması için Keçiören'e kazandırmaktan ötürü mutluyuz" dedi.

 

MAYIS 2017'DE TESİS HİZMETE GİRİYOR

Tesisin adının henüz netleşmediğine dikkat çeken Bakan Kılıç "Keçiören Belediye Başkanımız ‘2016 olimpiyatlarında altın madalya kazanan sporcularımızdan birinin adını bu tesise vermek istiyoruz' diyerek tesisin adıyla ilgili güzel bir öneri getirdi" bilgisini de paylaştı.

 

Tesisin normal şartlarda Ağustos 2017'de açılacağını belirten Kılıç, "Biz bu tarihi öne alarak anlamlı bir günde açmak istediğimizi söyledik. İnşallah tesisimizi 19 Mayıs 2017'de açacağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
KEÇİÖREN SPOR TESİSLERİ İLE DONATILDI

Keçiören'e modern, donanımlı, standartları yüksek yeni bir tesis kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Ak da, sporun Keçiörenliler tarafından bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi ve her kesimin sporla ilgilenmesi için şu ana kadar birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini hatırlattı. Başkan Ak, “126 parkımıza fitness aletleri yerleştirdik, bunlardan 3'ü çocukların kullanımına uygun şekilde tasarlandı.20 bini futbol sahalarında 25 bini koşu yollarında olmak üzere şu ana kadar yaklaşık 45 bin metrekare sentetik çim halı döşedik.  Keçiören genelindeki 447 parkımızda; içerisinde voleybol, basketbol, futbol, yüzme havuzu, tenis kortu olan 152 tane spor sahası bulunuyor. 64 parkımıza Keçiörenlinin sabah yürüyüşünü yapması için koşu yolları yaptık" dedi. Genç sporcuların antrenman yapabilmesi için atıl durumdaki Fatih Stadını komple yenileyerek modern bir stada dönüştürdüklerini belirten Başkan Ak, "Yine Ovacıktaki Ali Özdemir Spor Kompleksi içerisine 4.100 metrekare alan üzerine kurulu Spor Salonu yaptık. Aktepe, Etlik, Kalaba, Basınevleri Spor Merkezimiz ile Osmanlı ve Mevlana Spor ve Kültür Merkezlerimiz daha sosyal bireyler, daha sağlıklı bir toplum için vatandaşlarımıza hizmet veriyor" diye konuştu. 


AMATÖR SPORCULARA DESTEK VERİYORUZ

Gençlik ve Spor Müdürlüğünü ilk kuran belediye olarak sadece gençlerin değil sporun ve sporcunun da yanında olduklarını her fırsatta gösterdiklerini hatırlatan Mustafa Ak, "Keçiörenimizde farklı branşlarda spor faaliyetlerini sürdüren 10 binin üzerinde sporcumuz ve 126 spor kulübümüz bulunuyor. Biliyoruz ki amatör spor kulüpleri ve sporcular desteklendikçe, profesyonelliğin önü açılır. Amatör Spor Kulüplerimizi yakından takip ediyor, her yıl malzeme, saha, spor salonu gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Desteklerimizle sporcularımız bizleri daha güçlü temsil ediyorlar.  Binin üzerinde sporcumuz  Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında başarı elde ederek bizlerin gururu oldular. Bu çalışmaları daha sağlıklı bir gelecek için yapıyoruz Daha sağlıklı gençler daha sosyal bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası arenada iyi dereceler alan sporcuları ülkemize  kazandırmak için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

15 BİN METREKARELİK ALANA İNŞA EDİLİYOR

İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da olduğu Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’ni açarak Keçiören'e 20 yıl sonra bir ilki daha kazandırdıklarını söyleyen Başkan Ak," Keçiören büyüdükçe ve geliştikçe yeni tesislerin açılması zaruri hale geliyor. Şimdi yine Keçiören'e bir ilki kazandırıyoruz. Keçiören Spor Salonumuz yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Kapalı alanı 10 bin metrekare ve 3 katlı olacak tesisimiz 3000 kişilik kapasiteye sahip olacak" dedi. Voleybol, hentbol, basketbol, güreş branşlarında hizmet verecek tesisisin içerisinde ayrıca masa tenisi, eskrim, fitness çalışmaları için özel alanların da yer alacağını belirten Ak, "Antrenör, hakem, soyuma odaları, federasyon, akreditasyon, gözlem, basın ve doping odası da tesisimizin bölümlerini oluşturacak. Ovacık Keçiören'in gelişen bir bölgesi. Tesisimiz Ovacık'ı daha da güçlendirecek, güzelleştirecek. Okullar, spor kulüpleri, amatör ve profesyonel sporcular başta olmak üzere spor salonumuz tüm Keçiören'imize hizmet verecek" diye konuştu.

 

TEMELİ BİRLİKTE ATTILAR

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve diğer protokol üyeleri butonlara basarak temel atma işlemini gerçekleştirdiler. Ankara'da bir ilk olan ve engelli vatandaşların kullanımı için özel olarak tasarlanan spor aletlerinin bulunduğu fitness salonunun yer aldığı Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’ne de giden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç orada da incelemelerde bulundu ve engelli vatandaşlara yönelik birbirinden başarılı hizmetlerinden dolayı Başkan Ak'ı tebrik etti.



Keçiören Belediyesi


Geri Dön