30 / 04 / 2024

Keçiören'de eski lojmanlar yıkılıyor!

Keçiören'de eski lojmanlar yıkılıyor!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Kalaba'daki lojmanlarımızda 3 tane binamız var, burayı yıkıyoruz. Şehrimize büyük bir rekreasyon alanı daha kazandırıyoruz" dedi.



Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Kalaba'daki lojmanlarımızda 3 tane binamız var, burayı yıkıyoruz. Şehrimize büyük bir rekreasyon alanı daha kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçede Kalaba Mahallesi'ndeki belediyeye ait eski lojmanları kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak burayı park ve yeşil alana dönüştürecek.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçedeki metruk yapıları yıktıklarını ve eskiyen binaları kentsel dönüşüme sokmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında büyük hassasiyet gösterdiğini dile getiren Altınok, şöyle konuştu:

"Kendisine şahsım ve Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum. Keçiören Belediyesi olarak kentsel dönüşüm için elimizi taşın altına koyduk ve birçok mahallemizde başlatacağımız bu yenileme için meclis kararı aldık. Kentimizin hücrelerini yenileyerek modern görüntüsünü muhafaza etmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Kalaba'daki lojmanlarımızda 3 tane binamız var, burayı yıkıyoruz. Şehrimize büyük bir rekreasyon alanı daha kazandırıyoruz, bölgeyi rahatlatıyoruz. İnşallah burada yine güzel eserleri, güzel hizmetleri şehrimize kazandıracağız."

Verilen bilgilere göre, Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kalaba Mahallesinde belediyeye ait 3 adet lojmanın yıkımını kentsel yenileme kapsamında sürdürüyor.

Rekreasyon alanı olarak projelendirilen bu nokta, yıkım ve moloz alım çalışmalarının tamamlanmasından sonra ilçedeki yeşil alan miktarını artırmak için hem ağaçlandırılacak hem de vatandaşların keyifli vakit geçirmesi için sosyal donatı alanına dönüştürülecek. Keçiörenlilere nefes aldıracak olan bu yeni proje kısa süre içinde tamamlanacak.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!


Geri Dön