29 / 04 / 2024

Keçiören'deki dev kulenin yıkımı için 20 milyon TL gerekli!

Keçiören'deki dev kulenin yıkımı için 20 milyon TL gerekli!

Ankara Keçiören’de 27 milyon lira harcanarak inşa edilen ancak uçakların mania engeline takılan 144 metrelik kule, sorun oldu. Kulenin yıkılması için de 20 milyon TL gerekiyor.



Başkent Ankara'nın Keçiören ilçesinde 27 milyon TL harcanarak yapılan ancak uçakların mania engeline takılan 144 metrelik kule, sorun oldu. Kulenin yıkımı için de 20 milyon TL gerekiyor.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Keçiören Belediye Başkan adayı Güçlü Şenel, “Türkiye'nin en yüksek kulesi” olması hedefiyle 2003'te temeli atılan ve 16 yıldır tamamlanamayan Cumhuriyet Kulesi için “Keçiören'e atılmış en büyük kazık” diye konuştu.Şenel, mahkemenin, imara aykırılık engeline takılan kule için yıkım kararı verildiğini söyledi. A Şenel,  belediye başkanı seçilmesi durumunda mahkeme kararı da dikkate alınarak kulenin kütüphane ve gök bilimleri merkezi yapılacağını belirtti.

YAPILMIŞ YIKMAYIZ

Keçiören eski Belediye Başkanı ve Keçiören AKP adayı Turgut Altınok tarafından yaptırılan ancak senelerdir atıl bekleyen kule için,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, imar planı değişikliğini reddetti. Kuleyle ilgili Keçiören'de referandum da yapılmış ve vatandaşların yüzde 76'sı kulenin yıkılmayıp, değerlendirilmesini  talep etmişti. Güçlü Şenel, “Biz yapılmışa dokunmayız, yıkmayız. Ancak  mahkeme kararı var ve bir çözüm gerekiyor. Biz orayı, kütüphane, gök bilimleri merkezi bilim yuvası yapacağız, başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşların hizmetine sunacağız” şekliden konuştu.

Turgut Altınok döneminde inşaatına başlanan kule seyir terası olarak tasarlanmış ve alt kısmında dükkanlar, üst katında ise restoran bölümü olması öngörülmüştü. AKP adayı Altıok, seçilmesi durumunda kule ile ilgili sorunlara çözüm bulacaklarını kuleyi 186 metreye yükseltip hizmete sunacaklarını söyledi.


Geri Dön