27 / 04 / 2024

Büyükşehir elektriğe 20 milyon TL yatırım yapacak!

Büyükşehir elektriğe 20 milyon TL yatırım yapacak!

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başiskele' de Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, elektriğe 20 milyon TL yatırım yapılacak dedi...



Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başiskele Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu," 20 Milyon TL'lik elektrik projemiz var" dedi The Ness Otel'de gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Afyon Karahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve birçok meclis üyesi katıldı. 3 Büyükşehir Belediyesi 9 İl Belediyesi ve 59 ilçe belediyesi ve 4 Belde Belediyesi birlik bünyesinde bulunuyor. 


'BAŞİSKELE TERMAL TURİZM BÖLGESİ OLARAK ANILACAK' 


Saygı Duruşu nda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz sözü alarak "Başiskele şuan da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyorsa bunu biz başardık diyemeyiz. Büyükşehir Belediyesi olmasaydı böyle bir başarı elde edemezdik. Yeni termal oteller oluşturmaya devam edeceğiz. Sadece görevimiz yol kaldırım yapmak olmadığını Cumhurbaşkanımız çok önceler de söylemişti. Çok şanslıyız ki Karaosmanoğlu gibi bir başkanımız var. 


Böylece biz de böylece uluslar arası organizasyonlar yapabiliyoruz" diyerek sözü Başiskele Kaymakamı Ali Partala bıraktı. Partal, "Jeotermal kaynaklarla ilgili çalışmalarımız var. 

Bölgemizde 2 bin 500 hektarlık alanda çalışmalarımız devam etmekte. Gölcükte termal turizm tesisimiz de bulunuyor. Umarım Kocaeli jeotermal kaynaklarıyla anılan bir bölge haline gelir" dedi. 



'KONUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI' 


Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Birliğimizde Türkiye gibi gelişerek ilerliyor. Birliğimizde bir araya gelmemiz Tecrübe paylaşımını da beraberinde getiriyor. Farklı İlçelerimizde de programlarımız devam edecek. 


Yol gösterme açısından toplantılar çok iyi bir paylaşım olacak. Enerji konusu belediyelerin en önemli sorunlarından birisidir. Toplantımızda konu yenilebilir enerji kaynaklan olacak. 

Su arıtma tesisinden güneş enerjisine kadar her şeyi konuşacağız. Personellerinizin jeotermal eğitimlerine katılımlarını bekliyoruz" dedikten sonra sözü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na bıraktı. 


'İSU'YA 3 MİLYON TL ELEKTRİK FATURASI ÖDÜYORUZ' 


Karaosmanoğlu Türk dünyası belediyeler başkanı olarak kürsüye çıktı. Karaosmanoğlu "Jeotermal önemli bir enerji kaynağımız. Bizim çok güzel enerji kaynaklarımızda var. Bunu kullanacak deneyim ve bilgimiz yok fakat enerji kaynaklarına karşı ilgimiz arttı. Kaynaklarımızı daha verimli kullanacağımızı umuyorum. 70 bin metrekarelik güneş enerjisi panellerinden oluşan park yaptık. Bunun amacı enerji kaynaklarına olan ilgiyi arttırmaktı. Rüzgar enerjisiyle ilgili 2 yerde rüzgar gülü yaptırdık ve güzel bir enerji de elde ediyoruz. Tamamen doğal su kaynaklarımız var. Yatırımlarımız da onlara daha fazla önem vermeliyiz. Danca'nın kenarlarında su enerjileriyle ilgili projeler çıkardık. İyi bir enerji kaynağı oluşturacağız. Sadece içme suyu arıtma tesisleri ve atık su terfi istasyonları için kullandığımız aylık elektrik 3 milyon TL'dir. Kocaeli'nde 20 milyon TL'lik elektrik projemiz var. 4 yılda geri dönüşüm sağlayacak. 'Su akar Türk bakar' derlerdi, artık böyle bir durum yok nasıl yararlanırız ona bakıcağız. Bu enerji var bizimde bunu kullanmamız gerekli diyerek sözlerine son verdi. 


AB'YE GİREN İLK BELEDİYE OLDUK' 


Toplantı kapsamında bir ilk de gerçekleştirilmiş oldu. Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Belediyeler birlikte çalışma yolunda protokol imzalandı. Protokol Türkiye'de İstanbul, Avrupa'da ise Varşova merkezli oluşturuldu. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz "Başiskele'nin tanıtımında lokomotif görevi görmek istediğimizi belirtmiştik ve bu yolda da ilerliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da bu protokolden haberi var. Kendisi de bu imzalama işlemini destekliyor. Böylece Başiskele Belediyesi olarak Avrupa Birliği ne giren İlk Belediyede olduk" dedi. Protokolü imzalayan belediyeler arasında Başiskele, Afyon, Samsun Havza, Kırşehir, Balıkesir Sındırgı olurken aynı zaman Avrupa Türk İş Adamları Birliği Başkanı Aziz Şahinde protokolü imzalayanlar arasındaydı.


Kocaeli Bizim Yaka 


Geri Dön