27 / 04 / 2024

Keçiören'de gerçekleşen dev projeler!

Keçiören'de gerçekleşen dev projeler!

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Keçiören'de gerçekleşen dev projeleri anlattı. Yonca Yaşama Merkezi, Farabi Bilim Merkezi ve Planetaryum bunlardan bazıları...



YONCA YAşžAM MERKEZİ

Keçiörenlilerin çeşitli etkinliklerde bulunabileceği ve sanatsal eğitim alabilecekleri aile yaşam merkezlerimiz sosyal belediyecilik anlayışımızın bir ürünü olarak Keçiören halkımızın hizmetine sunulmaktadır. Yonca Yaşam Merkezleri, Hanımeli, Beylerbeyi ve şžehzade olmak üzere üç ayrı bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde düzenlenecek aktivite, kurs ve eğitimlerle katılımcıların sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılması amaçlanmaktadır.

FARABİ BİLİM MERKEZİ

Günümüz bilim ve teknoloji çağında amaç; her bireyin bilim ve teknolojiyi anlaması, çevresinde olup bitenleri bilimsel açıdan değerlendirebilmesidir. Bu amaç doğrultusunda ilçemizde ki öğrencilerin bilimi yaşayarak öğrenebileceği, araştırma ve deneylerini yapabileceği ve her yaştan vatandaşımızın ziyaret edebileceği interaktif bilim merkezi projesi tasarlanmıştır. Projemiz aynı zamanda öğrencilerimizin bilime ve teknolojiye karşı ilgilerini uyandırmak; bilim ve teknolojinin toplumsal önemini vurgulamak açısından da önem arz etmektedir.

Planetaryum

Turkçesi 'Gök Evi' olarak da bilinen planetaryum uzayı tanıtmak ve araştırmak için kullanılan bünyesinde eğitim ve eğlence araçları bulunan, gökyüzü ve uzay simülasyonlarının izlenebileceği kubbe şeklinde uygulamalı bir sinema salonudur. Planetaryumun ikinci katında küreye giriş olacak ve kürenin içinde 200 kişilik seyirci koltuğu bulunacak. Hafif yatay vaziyetteki koltuklar izleyicilere rahat bir seyir keyfi sunacak.

Planetaryumun içinde özel efekt aletleri, dijital simülasyon cihazları bulunacak. Gösterilerin yanı sıra çocuklar için yıldızların yerini, bunların birbirlerine olan mesafelerini de anlatan eğitici çalışmalar yapılabilecek ve yakın zamanda halkımızın hizmetine sunulacaktır.

SOSYAL KAMPUS VE YAşžLILAR EVİ

Yerel idarelerin var olmasının temel sebebi sosyal be-lediyecilik anlayışının ürünü olan sosyal yardımlaşma kampusu ve yaşlılar evi projesi çerçevesinde, çeşitli fonksiyonlar bir arada toplanmıştır. Proje içe dönük avlulu yapısı, alçak, lineer mimari çizgileri ve birbiri içerisinden akan mekanları ile tam bir yardım kompleksidir.

ZÜMRÜT YAşžAM ALANLARI

Zümrüt yaşam alanlarının ana hedefi; halkımızın daha sağlıklı, güvenlikli ve rahat bir ortamda pazar alışverişlerini yapmalarını sağlamak hem de bu alanları haftanın her günü kullanılabilir bir alana dönüştürebilmektir. Bu nedenle pazarın üzeri modern membran örtüyle kapatılmış ve semt pazarın kurulmadığı diğer günlerde portatif Pazar tezgahları kaldırılarak yarı açık spor alanları olarak da kullanılabilecektir.

Yeni kimliği ile pazar yerlerinin karışık karakteri, kuru bir formalizm ile değil, aktif bir yaşantıya dayalı bir kamusallık olacaktır. Bu alanlar aynı zamanda deprem sel vs. afet zamanlarında da afet koordinasyon merkezi olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmaktadır.

MUHTARLIK VE ZABITA BİNALARI

Keçiören halkına birlikte hizmet ettiğimiz muhtarlarımızın çalışmalarını daha nezih bir ortamda sürdürmeleri ve hizmet kalitesini artırmada yardımcı olmak amacıyla projelendirilen muhtarlık binalarımızı yapıyoruz, ilk etapta 20 adet olmak üzere en kısa zamanda tüm muhtarlık binalarımızı yenileyeceğiz. Ayrıca halkımızın daha kaliteli ve hızlı hizmet alabilmesi için ilçemizin farklı merkez bölgelerinde 4 adet zabıta noktası oluşturuluyor.
Star


Geri Dön