29 / 04 / 2024

Keçiören'de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Keçiören'de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Keçiören Belediyesi'nin yaptığı bu en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 1727 gecekondu, yerini modern ve güvenli konutlara bırakacak. Tapulu 1180 gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaşarak, yeni, modern binalarına kavuşacak.



Keçiören Belediyesi, Keçiören'in çehresini değiştirmeye devam ediyor. Keçiören'i Ankara'nın markası yapmak için büyük ve önemli adımlar atılıyor. Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentsel gelişmeyi kontrol altına almak, çarpık kentleşmenin önüne geçmek, sürdürülebilir bir kentsel gelişim sağlamak amaçlanıyor. Bu sayede Keçiören riskli yapılardan arındırılacak, yaşam kalitesi yüksek, modern kentleşme yolunda örnek olan, planlı bir Keçiören bütünüyle hayata geçirilmiş olacak.  1 milyon 79 bin metrekarelik dönüşüm alanının ilk etabında 1.600 konut inşa ediliyor. 



YENİ BİR HAYATA ADIM ATACAK 

Örnek olan proje ile ilgili Keçiören Belediye Başkam Mustafa Ak, "Biz Keçiörenü'nin modern, güvenli, mutlu ve huzurlu konutlarda yaşama hakkı olduğunu düşünüyor, Keçiören'deki çarpık kentleşmenin önüne geçiyoruz. Sosyal konutlarımızın inşaatının şu ana kadar %35'lik kısmım tamamladık ve Allahın izniyle 2016 yılı içerisinde tapu dağıtımım gerçekleştireceğiz. Diğer konutların tapulannı ise 2017 yılı içinde vermeyi planlıyoruz. Keçiören'in şehir kimliğine yakışan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Keçiören en büyük sitelerinden birine kavuşmuş olacak" dedi. 


14VE 15 KATLI OLACAK 

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinin içinde yeşil alanlar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler yer alacak. Tekil adalardan mahalle bazlı, ölçekli bir yapılanmaya geçilecek. Böylece hem Keçiören'in cazibesi artacak hem de Keçiören yerleşim yeri olarak modern ve nitelikli konutlanyla tercihlerde ön sıraya yerleşecek. 3+1, 4+1,2+ 1 olarak planlanan konutlar 14 ve 15 katlı yapılıyor. Birçok yabancı ülkenin de dikkatini çeken projeyi Fas, Filistin gibi ülkelerden gelen heyetler ziyaret etti. 


Akşam  Ankara  İnşaat 


Geri Dön