29 / 04 / 2024

Keçiören'e Fatih Köprüsü'ne kardeş köprü inşa edilecek!

Keçiören'e Fatih Köprüsü'ne kardeş köprü inşa edilecek!

Fatih Köprüsü'ne kardeş köprü geliyor. Proje çalışmaları büyük oranda tamamlanan köprüde ilk kazmalar yaz aylarında vurulacak. Keçiören'in trafik yükü azalacak..



Keçiören'in trafik kâbusuna neşter vuracak "kardeş köprü" projesi ile ilgili harita ve zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı köprünün yüzde 70'lik proje aşaması tamamlanırken ilk kazmanın yaz aylarında vurulacağı öğrenildi. Fatih Köprüsü'nün trafik yükünü yarı yarıya azaltacak olan köprü ile vatandaşlar Kızılay ve Ulus gibi merkezi noktalara daha rahat ulaşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Keçiören'in trafik sorununu çözün" talimatının ardından harekete geçen ekipler ilçeyi Basınevler Mahallesi'nden Samsun yoluna direkt olarak bağlayacak olan Fatih Köprüsü'nün benzeri bir köprü için proje çalışmalarında sona yaklaştı. Proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz ihale yapılacak. Özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde kilitlenerek adeta çileye dönüşen Fatih Köprüsü'ndeki trafik çilesi, kardeş köprüyle son bulacak. 


ALTERNATİF YOL OLACAK

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait bahçelerin içerisinden geçmesi planlanan köprü ile ilgili projenin tamamlamak üzere olduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yüzde 70'lik bölümü tamamlanan kardeş köprü Keçiören'e giriş ve çıkışlarda alternatif bir yol olacak. Yeni köprü Basınevler Kavşağı, Selçuklu Caddesi ve Gülhane Caddesi üzerinden 2 gidiş 2 geliş olmak üzere direkt olarak Konya-Samsun yoluna bağlanacak. 


Sabah


Geri Dön