28 / 04 / 2024

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenilenecek!

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenilenecek!

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Daire Başkanlığı, Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi yenileme işini ihale edecek. Teklifler 14 Haziran 2011 günü saat 15.00'e kadar  Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmeli



Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Daire Başkanlığı tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI DAİRE BAşžKANLIĞI  Ankara  KEçİÖREN EĞİTİM VE ARAşžTIRMA HASTANESİ YENİLEME İşžİ İHALE İLANI

T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenileme işi 5396 sayılı Kanun ile değişik 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu Ek Madde 7 ve bu Kanuna istinaden çıkarılan 'Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki TıbbÜ® Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların işletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik' hükümleri çerçevesinde Pazarlık Usulüyle ihale edilecektir. İhaleye katılabilme kriterlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

1. Yenileme işi; Ankara İli, Keçiören İlçesi, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacaktır. Yüklenici; projenin finansmanını, tıbbi hizmetler dışındaki alan içinde (hastane bahçesi ve acil yanı) kafeterya-kantine ait uygulama projelerini (mimari-statik-elektrik ve tesisat), kafeterya-kantin binaları yapımını, yapı kullanma izin belgesinin alınması ile birlikte elektrik-doğalgaz-su vb. aboneliklerini kendi adına yaptırılması, kantin ve kafeteryanın işletmesi karşılığında projesine uygun olarak ek laboratuar binası yapılması, hastane içindeki jeneratör bölümü, bilgi işlem odalarına yangın algılama ve ihbar sistemi ile gazlı yangın söndürme sistemi kurulması ve yürürlükteki Yangın Yönetmeliğine uygun olarak ıslak hacimler dışındaki tüm mahallere yangın sprinkler konulması, hastane binasındaki tüm dikey ve yatay şaftların pasif yangın durdurucu ürünlerle izole edilmesi, bu işlere ait mimari, statik, tesisat ve elektrik uygulama projelerini hazırlayacak, gerekli yasal izinleri alacak imalatları idarece onaylanmış proje ve detaylarına uygun olarak yapacaktır.

2. Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenileme işindeki kafeterya-kantinin işletme süresi azami 20 yıl (240 aydır). Hastane arazisi içine ek laboratuar binası yapılması, mevcut hastane içindeki jeneratör bölümü, bilgi işlem odalarına yangın algılama ve ihbar sistemi ile gazlı yangın söndürme sistemi kurulması ve yürürlükteki Yangın Yönetmeliğine uygun olarak ıslak hacimler dışındaki tüm mahallere yangın sprinkler konulması, hastane binasındaki tüm dikey ve yatay şaftların pasif yangın durdurucu ürünlerle izole edilmesi işlerinin yapım süresi azami 8 ay, yenileme kapsamında yapılan yapı-tesis ve tesisatların bakım ve onarım süresi de garanti süresi kadar (2 yıl) olacaktır. Öngörülen sözleşme süresi 248 aydır.

3. ihale, başvuru koşullarını karşılayan yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır. İhaleye katılamayacak olanlar Yönetmelik'in 11. maddesinde, ihale dışı bırakılacak olanlar 10. maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilmektedir, iş ortaklıkları ihaleye başvurabilir, ancak konsorsiyumlar bulunamaz.

4. İsteklilerin mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkar odası belgesi, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza sirküleri veya beyannamesi veya eşdeğer belgeler ile ihale şartnamesine ekli formları sunması gerekmektedir.

5. Ekonomik ve mali yeterlik kriterleri isteklilerin (a) ihale ilanının yayınlandığı yıldan önceki son beş yıllık ortalama cirolarının 450.000,00 TL' den daha düşük olmaması, (b) son beş yıllık döneme ilişkin olarak bağımsız denetim firmaları veya yeminli mali müşavirlerce onaylanmış malÜ® tablolar ile bağımsız denetim veya yeminli mali müşavir görüşlerinin ve varsa son geçici vergi beyannamelerinin sunulması ve (c) bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ve üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatlarının toplam 225.000,00 TL'den daha az olmaması şeklindedir. İş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye başvuruda bulunan isteklinin bu maddenin (a), (b) ve (c) fıkrasında belirtilen kriterleri birlikte karşılaması yeterlidir.

6. Mesleki ve teknik yeterlik kriterleri: isteklilerin ihale ilan tarihinden itibaren geriye doğru son beş yıl içinde en az 300 yataklı bir hastane, doğumevi, rehabilitasyon, tedavi merkezi veya özelliği olan ihtisas hastanelerinin kantin-kaferterya işletmeciliği yapmış olması gerekmektedir.

7. istekliler teklif mektubu ekinde işin adına alınmış en az 45.000,00 TL tutarında geçici teminat vereceklerdir.

8. İhale belgeleri, idare'nin T.C. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat/ ANKARA adresinde görülebilir ve Merkez Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne ait Vakıflar Bankası Kavaklıdere şžubesi TR**********************24 hesap numarasına 500,00 TL yatırıldıktan sonra idarenin adresinde ihale dokümanı temin edilebilir, ihaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

9. Teklifler 14.06.2011 Salı günü saat 15.00' e kadar idare'nin T.C. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat / ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
İhale, 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu ihale Kanununa tabi değildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön