27 / 04 / 2024

Keklik Beton yılda 600 bin metreküp hazır beton üretiyor!

Keklik Beton yılda 600 bin metreküp hazır beton üretiyor!

Keklik Betonun 2010 yılını yıllık 250 bin metreküp/8 saat hazır beton üretim kapasitesiyle geride bıraktı. Yusuf Uğur Tamer, hizmete soktukları yeni santralle üretim kapasitelerinin yine günlük 8 saat hesabıyla 600 bin metreküp/yıla çıktığını açıkladı



Keklik Betonun 2010 yılını yıllık 250 bin metreküp/8 saat hazır beton üretim kapasitesiyle geride bıraktığını söyleyen Yusuf Uğur Tamer, bu sene içinde hizmete soktukları yeni santralle üretim kapasitelerinin yine günlük 8 saat hesabıyla 600 bin metreküp/yıla çıktığını açıkladı

Firma olarak 2010 sonuna kadar yılda 250 bin metreküp/8 saat kapasiteyle hazır beton üretimi yapar durumda olduklarına dikkat çeken Keklik Beton Genel Müdürü Yusuf Uğur Tamer, bu yıl içinde faaliyete soktukları yeni santralle birlikte yine günlük 8 saat hesabıyla yılda 600 bin metreküp hazır beton üretir hale geldiklerinin altını çizdi. Bunun ciddi bir büyüme olduğunu vurgulayan Uğur Tamer, Özellikle Kartal-Gebze bölgesindeki ihtiyaca, büyük projelere cevap verebilecek kadar bir hazırlık içindeyiz. Dolayısıyla piyasanın bizden talep ettiği ürünü eksiksiz üretebilecek durumdayız dedi.

Kısa zamanda bölgesel pazarda ciddi bir yer edindik

2010 yılı itibarıyla yatırımlarını ve hedeflerini büyütüp 6 bin metrekare kapalı, 10 bin metrekare açık alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini açıklayan Yusuf Uğur Tamer, 120 metreküp/saat kapasitemizle tamamen bilgisayar ortamında modern teknolojiyle donatılmış makine parkımız, genç ve dinamik kadromuz ile kısa zamanda bölgesel pazarda ciddi bir yer edindik diye konuştu. Sahip oldukları üretim ve hizmet kalitesiyle tercih edilen bir beton markası haline geldiklerini söyleyen Tamer, inşaat sektörünün önde gelen firmalarına hizmet verdiklerini aktardı. Tüm tesis ve araçlarının kendi öz varlıkları olduğunu açıklayan Tamer, müşteri memnuniyeti ve kaliteyi önemle benimsediklerini, uluslararası kalite standartları çerçevesinde verimlilik, bilgi birikimi ve yüksek teknoloji kullanarak kendilerine rekabet avantajı yarattıklarını ifade etti. Müşteri portföylerinin de giderek genişlediğine ve şantiyelere direkt hizmet verir konumda¬ olduklarına dikkat çeken Tamer, Şantiyelerde stok yapmak yerine kendimize ait olan 13 dönümlük arazi üzerinde her şantiyenin stok alanını kurarak, hizmet anlayışına değişik bir boyut getirdik. Araçlarımızla müşterilerimize en kısa süre içinde eksik malzeme ihtiyacını temin edebiliyoruz. Böylelikle müteahhit firmalar, gereksiz yere stok maliyetine girmiyor. Biz onlar adına stok yapıp, malzemelerini zamanında ellerine ulaştırıyoruz açıklamasını yaptı.

Kaliteli ürün konusunda ciddi Ar-Ge çalışmalarımız var

Keklik Beton olarak yeni malzeme konularında arayışlarının olduğunu söyleyen Yusuf Uğur Tamer, hem çimentoda, hem de agregada kaliteli ürünün ancak kaliteli malzemeyle yapılabileceği felsefesinden hareketle ciddi şekilde çalıştıklarını kaydetti. Yaptıkları çalışmalarla toprak altından çıkarılan ürünlerin, üretilen malzemelerdeki kaliteyi çoğu zaman dalgalandırdığını gö¬rdüklerini dile getiren Tamer, Bu konuda ciddi anlamda Ar-Ge çalışmalarımız var. Tesisleri¬mize kalitede taviz verilmek¬sizin hammadde alıyoruz ve dolayısıyla üretim ile kalite konusunda müşteriye en iyisini vermeyi hedefliyoruz. Bu konular bizim öncelikle¬rimiz arasında. Yaklaşık 3-4 ay öncesinde ikinci santrali¬mizi kurduk. Bu tesisimizin ihtiyacı olan makine parkını da ilave ettik şeklinde konuştu.

Ana ilkeleri arasında kaliteli malzemenin üretilebil¬mesi için kaliteli hammadde¬nin alınmasının yer aldığını ifade eden Tamer, bundan hareketle ciddi araştırmalar ve anlaşmalar yaptıklarını aktardı. Sektörde kalite konusunu ön plana çıkararak, kaliteyi bir ideoloji gibi sunan sayılı firmalardan biri olduklarını söyleyen Tamer, bu amaçla bir laboratuvar oluşturduklarını açıkladı. Burada hem aldıkları hammaddelerin kalitelerini test ettiklerini, hem de kendilerine mal tedariki yapan firmaların ürününü almadan önce kalitesinin ne olduğunu öngören bir takım testler yaptıklarını belirten Tamer, ayrıca ürettikleri her ürünün numunelerini alarak gerekli deneyleri uyguladıklarını da dile getirdi.

Hazır betonun yanında kaba inşaat malzemesi de satıyor

Keklik Betonun 2007de kurulduğunu söyleyen Yusuf Uğur Tamer, yaklaşık üç aylık bir çalışma sürecinden sonra ilk deneme üretimlerinin gerçekleştiğini kaydetti. Üretime geçtikleri 2007'nin sonunda 1 milyon dolar gibi bir ciroya ulaştıklarını hatırlatan Tamer, deneme üretimlerinin sonrasında 2008 yılında hem araç parkına, hem de makine tesisat kısmına önemli ilaveler yaptıklarını söyledi. Yaptıkları ilavelerle birlikte 2008 yılını yaklaşık 7 milyon dolar gibi bir ciroyla kapattıkları bilgisini veren Tamer, 2008'in Eylül ayında, birkaç şirketten oluşan grupta ortaklar arasında ayrışmalar oldu. Fahri Keklik, diğer şirketteki hisselerini devredip, Keklik Beton'un tamamının sahibi oldu. Bu tarihten itibaren hazır beton üretiminin yanı sıra, kaba inşaat malzemeleri satışını da çeşit olarak bünyemize kattık dedi.

Bünyelerine kattıkları demir, torba çimento, tuğla ve gaz beton gibi kaba inşaat malzemeleriyle inşaat şantiyelerine de hizmet verir hale geldiklerini dile getiren Tamer, bunun kendilerine önemli bir avantaj sağladığını ifade etti. Tamer, sahip oldukları bu çeşitlilikle piyasada daha rahat hareket edebildiklerini vurguladı.

 Dünya


Geri Dön