28 / 04 / 2024

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.



Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında bulunan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgınında, 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından sökülüyor. 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

SAHİBİ KENDİSİ SÖKÜYOR

Sabah'te yer alan habere göre; karar, villanın İstanbul'da yaşayan sahibi işadamı M.A., tarafından kısa sürede yapılan yıkım çalışması jandarma ekipleri tarafından izlenirken Demre Belediyesi zabıta ekipleri, villanın söküm işlemlerini inceledi. 

Villanın tamamı sökülüp, alan temizleninceye kadar denetimin devam edeceğini belirtildi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ilk encümen toplantısında kaçak villaya ceza uygulanacağını, ayrıca Demre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulack. 

48 saat içinde inşa edilen villa için deniz kıyısından tekneler kullanıldı ve villaya kadar malzeme taşımak için ray kurulduğu ortaya çıkmış ve olay, Türkiye'de büyük tepki çekmişti. 

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!


Geri Dön