29 / 04 / 2024

Kemal Derinkök vefat etti: Devletten sonra arazi zengini!

Kemal Derinkök vefat etti: Devletten sonra arazi zengini!

Malatya eşrafından, "Devletten sonra en büyük arazi zengini", Mustafa Kemal Derinkök, vefat etti. Ailesi, Derinkök'ün cenazesinin 28 Aralık 2011 Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip Edirnekapı Aile Kabristanı'na defnedileceğini açıklad



Ailesi tarafından verilen vefat ilanında şöyle denildi:

"Malatya eşrafından Abdizade, merhum M.Celal Derinkök ve merhume Fethiye Derinkök'ün sevgili oğulları, merhum Yalçın Kaya Derinkök, merhum Sıddık Gürer ve merhum Hasan Güven'in kardeşleri, Öznur Hanım'ın eşi, M.Celal Derinkök ve Merve Derinkök Süngüç'ün biricik babaları, U. Selçuk Süngüç'ün kayınpederi Mustafa Kemal Derinkök, vefat etmiştir.

Cenazesi 28 Aralık 2011 Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip Edirnekapı Aile Kabristanı'na defnedilecektir. Allah rahmet eylesin"...

MUSTAFA DERİNKÖK KİMDİR

23 Nisan 2010 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan habere göre; Mustafa Kemal Derinkök, "Sahip olduğum arazi Beşiktaş ve Şişli ilçelerinin toplamından daha büyük" ve "İstanbul'da artık arazi kalmadı. Şu anda arazi altından daha kıymetli" sözleriyle hatırlanıyor.

"1944'te Malatya'da doğan Kemal Derinkökün dedesi Hasan Bey, Cumhuriyet'in kurulmasından sonra Malatya'nın ilk belediye başkanı. Malatya'da toplam alanı 40 bin dönüm olan 72 köye sahip.

Derinkök, 28 Şubat 1991 tarihli Dünya gazetesinde yayımlanan röportajında: "Toplam 98 bin dönüm (98 milyon metrekare) arazim var. Devletten sonra en büyük arazi bende. Kuveyt devletinden daha büyük gayrimenkullerim var. Emlak Bankası'nın özelini kuracağım." Kendisini tanımlarken, "30 yıllık sanayiciyim, inşaat ve gıda alanında sekiz şirketim var." diyor.

Derinkök, arazilerinin hangi bölgelerde olduğunu sayarken de Büyükçekmece, Pendik, Kartal, Şile ve Üsküdar'ı zikretmekteydi.

Örneğin şu anda Yeditepe Üniversitesi'nin üzerinde kurulu bulunduğu 919 bin metrekare araziyi 15 yıl önce bir milyar lira gibi bir bedelle Bedrettin Dalan'a vermiş. Büyükçekmece'de Alarko'nun yaptığı Alkent 2000 evlerinin arazisini veren de o. 1991'de "Devletten sonra en büyük benim" diyen Derinkök'ün sahip olduğunu belirttiği 98 bin dönüm arazinin önemli bir bölümü, şu anda kavgası yapılan Formula 1 pistinin dibindeki Göçbeyli çiftliği."

 


Geri Dön