Yeni Şirketler

Kemal Gülman ile Zeki Tuna'nın arazi davası sonuçlandı

İşadamı Kemal Gülman ile eşinin ortağı Zeki Tuna arasında anlaşmazlığa neden olan arazi 1 milyon 440 bin liraya Gülman ailesine satıldı. Araziye 3.5 milyon lira değer biçilmişti

İzmir sosyetesinin tanınmış simalarından işadamı Kemal Gülman ile Zeki Tuna arasında patlak veren arazi kavgasında mahkeme, Gülman ailesini haklı buldu. Anlaşmazlığa neden olan 275 dönümlük arazi, dün Karaburun İcra Müdürlüğü'nde ikinci kez ihaleye çıkarıldı. Yaklaşık 3.5 milyon lira değerindeki arazi, yüzde 40 indirimle 1 milyon 440 bin liraya Kemal Gülman'a satıldı. Kemal Gülman'ın eşi Feryal Gülman ile ortağı Zeki Tuna'nın 3 yıl önce kurduğu "G ve T" şirketinin başına kayyum atanma talebine ise yargılama sonrası karar verilecek. 4 Ağustos 2009'da Kemal Gülman, İzmir Mordoğan'daki ortaklı 733 dönümlük arazinin 275 dönümlük kısmını satışa çıkardı. Eşinin ortağı Zeki Tuna ile Canan Tuna satışın iptalini istedi. Ancak, mahkeme, satışın iptali talebini reddetti. Mahkeme, ipotekte 2 milyon 550 bin lira yazan, ancak bilirkişinin 3 milyon 576 bin lira değer biçtiği Zeki Tuna'ya ait arazinin satılabileceği yönünde karar verdi. İlk ihalede satışı yapılamayan arazinin ikinci ihalesi dün gerçekleştirildi. İhaleye Kemal Gülman'ın sahibi olduğu Gülman Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tek başına girdi. İkinci ihale olması nedeniyle yüzde 40 indirim uygulamasına gidildi, Gülman Ailesi 1 milyon 440 bin liraya arazinin sahibi oldu.

'HUKUKSUZLUK'
Zeki Tuna'nın avukatı Çiğdem Kalkandelen, satıştan sonra bir açıklama yaparak, "İmarsızken 3 milyon 850 bin TL'ye edinilen gayrimenkulün, imarlı vaziyette Gülmanlar tarafından 1 milyon 440 bin TL'ye satın alınması hukuksuzluğun en büyük göstergesidir" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gülman-Tuna arazi kavgası yargıya taşındı  

İşadamı Kemal Gülman ile eşi Ferial Gülman'ın ortağı Zeki Tuna arasında anlaşmazlığa neden olan arazi konusu yargıya taşındı. G&T A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Tuna avukatı aracılığı ile hakkındaki "iki ortağın, 100 milyon dolarlık arazi" kavgası iddialarına yanıt verdi. G&T A.Ş. tarafından imarsız bir halde 3 milyon 850 bin TL'ye satın alınan parselin Kemal Gülman tarafından başlatılan "haksız ve usulsüz takiple" ve imza yetkilisi eşinin yetkilerini kullanmayıp şirketi korunmasız bırakmasıyla ihaleyle satışa sunulduğunu iddia eden Tuna, yapılan ikinci ihalede Gülmanlar'ın kendi şahsi şirketleri olan Gülman Emlak Yatırım A.Ş. tarafından 1 milyon 440 bin TL'ye satın alındığını ileri sürdü. Tuna,  "İmarlı vaziyette Gülmanlar tarafından 1 milyon 440 bin TL'ye satın alınmasının icra dosyasında yaşanan hukuksuzluğun en büyük göstergesidir."
Hürriyet