27 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük rantı inşaat sektörü sağladı!

Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük rantı inşaat sektörü sağladı!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "En büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler..." dedi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, kim ne derse desin doğruları konuşmaya ve Türkiye'nin çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Köprü geçiş ücretlerine ise yüzde 120 zam yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, Antalya'dan bir kamyon ürünün gelmesi için yapılan harcamaya dikkati çekti. Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu zamları yapan Erdoğan ve arkadaşları. Kim suçlanıyor? Tüccar suçlanıyor. Peki bu zamları yaptı diye CHP dışında tutarlı, aklı başında bir eleştiri getiren başka bir parti var mı, yok. Biz yapıyoruz, çünkü biz vatandaşımızı seviyoruz. Elektriğe, doğalgaza, köprü geçişlerine, otoyollara zam yapacaksınız dönüp esnafı, sanayiciyi, berberi, manavı suçlayacaksınız. Zamları yapan kim? Kendileri. Bütün zamları kendileri yapıyorlar, fiyat artışlarından da dönüp şikayet ediyorlar. En büyük rantı sağlayan inşaat sektörüydü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler. 76 gökdelenin kendi yandaşlarına sağladığı rant 240 milyar lira. Ürünler bunun için pahalı, gelir dağılımı bunun için bozuluyor, bir avuç kişiye sağladığınız rantı düşünebiliyor musunuz? Biz, ısrarla üreten Türkiye'den güçlü Türkiye'den söz ettik, adaletli Türkiye dedik. Ama Türkiye'yi  tüketen Türkiye konumuna getirdiler. 

Tarıma 2018 yılında 14,5 milyar lira destekleme verdiler. Ama 5 bitkisel ürünün ithalatına 29,8 milyar lira ödediler. Neye? Buğday, mısır, soya, ayçiçeği, pamuk ve canlı hayvanla, et. Bunlara ödedikleri para 29,8 milyar lira. Bütün tarıma verdikleri destek 14,5 milyar lira. Bu ülkenin tarımını kim destekliyor? Bunlar Türk tarımını mı yabancı tarımı mı destekliyorlar?"

 


Geri Dön