28 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasına talip çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasına talip çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesi İçmeler mevkiinde bulunan havuzlu villasına talip çıktı



Geçtiğimiz hafta  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamaları üzerine Kılıçdaroğlu, villasını Gökçek'e satabileceğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından Balıkesir'de oturan Mehmet Ekici (58) isimli vatandaş villaya talip olduğunu söyledi.

Balıkesir merkezde plastik ve alüminyum doğrama işi yapan Mehmet Ekici, Pelitköy beldesinin içmeler mevkiinde bulunan henüz inşaat halindeki 19 dubleks villadan oluşan sitedeki Kemal Kılıçdaroğlu'nun villasını anlaşmaları halinde satın alacağını kaydetti. Geçtiğimiz günlerde Melih Gökçek ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen tartışmayı medyadan takip ettiğini ifade eden Ekici, "Kılıçdaroğlu isterse villasını Gökçek'e satabileceğini söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu neden evi Gökçek'e satıyor. Biz burdayız, Balıkesir'de alan olmamış mı? Kendisinden bizzat duyduğum kadarıyla 'Yaptığı masrafları versin Gökçek'e hemen evi devredereyim' diyor Kılıçdaroğlu. Bu rakam nedir? Bizim kesemize uygunsa ben talibim. Villayı, televizyonlardan gördüm. Çok güzel denize sıfır, ayrıca villanın bir de havuzu var. Gidip görmedim, ancak anlaşabilirsek gidip görürüz. Rakamı duyalım ondan sonra değerlendiririz. Daha sonra sayın başkanımla görüşürüz." dedi.

''KILIÇDAROĞLU'NU MİSAFİR EDERİZ''

Evi alması halinde Kemal Kılıçdaroğlu'na bir teklifte de bulunan Mehmet Ekici, yılda bir ay Kılıçdaoğlu'nu ailesiyle birlikte seve seve misafir edebileceğini kaydetti. "Başkanımızın sayesinde bir villa sahibi oluruz, kendisine minettar kalırız" diyen Ekici, "Netice o kadar emeği geçmiş. Önümüzde çok ciddi bir dönem var. 12 Eylül'de referandum var. Bu kadar önemli bir zaman diliminde devlet büyüklerinin ve kamuoyunun bu mesele ile uğraşmasını istemiyorum. Bu meselenin kapanması için villaya talibim. Kılıçdaroğlu, '5 kuruş kar almadan yaptığım masrafları versin devredeyim' diyor. Bu masrafların ne kadar olduğunu merak ediyorum? Bunu açıklarsa sayın Kılıçdaroğlu, keseme uyarsa ben de villaya talibim." diye konuştu.

''KILIÇDAROĞLU BURAYA GELİP OTURMAZ''

İpekkum Yapı Kooperatifi Şantiye Şefi Necmi Şengüler, kooperatifin üç yıl önce kurulduğunu, 2.5 yıl önce de kuraların çekildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun kura çekimi için gelmediğini, onun yerine Burhaniye noterinin kura çektiğini kaydeden Şengüler, sitede 19 tane villa bulunduğunu ifade etti. Villaların şu anda altyapısınin bittiğini ve oturulabilecek duruma geldiğini anlatan Şantiye Şefi Necmi Şengüler, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun buradaki villası çok lüks, sıradan bir bina. Her memurun sahip olabileceği bir bina. Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu'nun buraya gelip oturabileceğini zannetmiyorum. Çünkü çok yoğun bir tempoda çalışıyor. Hatta eşyaları bile daha gelmedi. Gelirse biz seviniriz, bölge de sevinir." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İpekkum Yapı Kooperatifi'ndeki villası kooperatifin ortasında yer alıyor. Önünde sığınak bulunan villa, ortak kullanıma ait olan yüzme havuzunu ve denizi direkt gören bir konumda. Mütahitliğini 22 dönem CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler ile eski CHP Burhaniye ilçe başkanı Ergun İnce'nin üstlendiği kooperatifteki villaların değerinin 150 ila 200 bin lira arasında olduğu bildirildi. S.S. İpekkum Yapı Kooperatifi Başkanı ve eski milletvekili Ali Kemal Deveciler, kooperatifi üç yıl önce, 2007 yılında kurduklarını söyledi. İki katlı olarak inşa edilen dubleks villada alt katta bir salon açık mutfaklı, bir tuvalet yer alırken üst katta ise 3 oda, bir banyo bulunuyor. 
Zaman

----

Villaya talip var

CHP liderinin 'Taksidi zorluyor' dediği havuzlu villasına alıcı çıktı. 58 yaşındaki Ekici: Kesemize uygun olursa talibiz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Taksidi ödemekte zorlanıyorum. Satılığa çıkardım ama alan olmadı" dediği Balıkesir Burhaniye'deki havuzlu villasına talip çıktı. Balıkesir'de oturan 58 yaşındaki Mehmet Ekici, "Fiyatı uygunsa, anlaşırsak almak isteriz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun "Alan çıkmadı" sözlerini "Balıkesir'de alan olmamış mı? İşte biz buradayız" diye yanıtlayan Ekici, şunları söyledi: "Melih Gökçek'e 'Yaptığım masrafları versin hemen evi devredeyim' demişti. Bu rakam nedir? Bizim kesemize uygunsa ben talibim."

'MİSAFİRİM OLUR'
Evi alması halinde her yıl Kılıçdaroğlu'nu ailesiyle seve seve misafir edebileceğini söyleyen Ekici, "Başkanımızın sayesinde bir villa sahibi oluruz, kendisine minettar kalırız. Neticede emeği geçmiş. Ağırlarız" dedi.

'BEN DOĞMAMIŞTIM'
Kılıçdaroğlu, Kastamonu ve Sinop'ta havuz tartışmalarını "Keşke herkes havuzlu villada otursa" sözleriyle sürdürdü. Başbakan'ın "Dersim'i CHP bombaladı" çıkışını "Dersim bombalanırken ben daha doğmamıştım" diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan'la televizyonda buluşmaktan memnun olacağını da söyledi.
Takvim


Geri Dön