Genel

Kemer Country'de muhaliflerin inadı devam ediyor!

İşadamı Esat Edin'in 2008 yılında Kaz Dağları'nda 3 çocuğuyla birlikte sel sularına kapılarak ölmesi şirketi Kemer Yapı'yı da yetim bırakmıştı. Türkiye'nin ilk golf tesisi Kemer Country'nin sahibi olan şirketin finansal sıkıntıları derinleşmiş, hatta 2009

İşadamı Esat Edin'in 2008 yılında Kaz Dağları'nda 3 çocuğuyla birlikte sel sularına kapılarak ölmesi şirketi Kemer Yapı'yı da yetim bırakmıştı. Türkiye'nin ilk golf tesisi Kemer Country'nin sahibi olan şirketin finansal sıkıntıları derinleşmiş, hatta 2009'da iflas erteleme kararı aldırmıştı.

Kemer Yapı için kurtarılma planları yapılırken devreye Demirören ailesi girdi. Ancak öğrendiğimize göre Demirören, Kemer Country'da muhalefetle karşılaşmış. Bu muhalefet 9 Mayıs 2011'de yapılan son genel kurulda iyice su yüzüne çıkmış. Muhalif isimler, genel kurulda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Ercan Kefli'ye bayağı ter döktürmüş. Kemer Yapı'da 2 adet B grubu hisse sahibi Osman Zafer Ilgar, 'Milangaz'a hisse devri mevcut yönetmeliklere, resmi senede ve mevzuata aykırı. Böylesi bir şirketin yüzde 51 hissesinin bir başka şirkete devredilmesi için Maliye ve Orman Bakanlıgı'nın onayı gerekir. Ancak bakanlıktan onay alınmadığı görülüyor' dedi. Ilgar'ın yapılan bazı hatalar nedeniyle turizm tahsisinin kalkacağına yönelik eleştirisi de var. Hatta bu eleştiriyi 'Turizm tahsisi 18 golf deliği yapılmak üzere verildi. Ancak 12 delik yapıldı. Bu tahsisin iptaline neden olabilir. 6 delik ne zaman tahsis sahasına taşınacak' diyerek netleştiriyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Ercan Kefli ise 'Böyle bir konu için tahsisin iptali söz konusu olamaz' yanıtını veriyor. Sıra oylamaya gelince Zafer Ilgar yalnız kalmadı. ılgar ve 1 adet B grubu hisse sahibi Melike Mermercioğlu, genel kurulda çekimser oy kullandılar. 147 adet B grubu hisse sahibinin temsilcisi ismail Garip Bilgiç ve 20 adet B grubu hisse sahibi Arda Gürata ise vekaleten ret oyu kullandılar. Ancak çoğunluk yönetim kurulu raporunu ibra edince yönetim de derin bir nefes almış oldu.

Kemer Yapı, 2010 yılını 5 milyon 386 bin 17 TL karla kapattı. Ancak şirketin iflas erteleme süreci devam ettiğinden bu kar hissedarlara dağıtılmadı. iyileştirme projesinde kullanılmak üzere şirkette kaldı. Son genel kurulda sermayenin 600 bin TL'den 30 milyon TL'ye çıkarılmasına da karar verildi. Ancak Kemer Country muhalifleri bu işin peşini bırakmamaya kararlı görünüyor. Genel kurul tutanaklarına da not düşüldüğü üzere Zafer Ilgar, 'Turizm tahsisi iptal edildiğinde yeniden tahsis mümkün değil. Biz intifa hakkımızı terkin etmeyeceğiz. Danıştay, Anayasa Mahkemesi, sonrasında gerekirse Avrupa insan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz' dedi. Bu arada, son genel kurulda Kemer Yapı'nın yönetim kurulu üyeliklerine Yıldırım Demirören, Fikret Tayfun Demirören, Meltem Oktay, Fehmi Ercan Kefli ve şžahika Hamşioğlu seçildi.

Para