05 / 05 / 2024

Kemer giyim pazarı kaldırılmayacak!

Kemer giyim pazarı kaldırılmayacak!

Giyim pazarlarının kaldırılması konusunda verilen önergenin ele alındığı toplantıda konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Kanun açık ve net. Herkes mahkemede işini halletsin " dedi...



Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün başkanlığında toplanan yılın ilk belediye meclis toplantısı, dün saat 14.00'da başladı. Toplantıya, Meclis Üyeleri Mustafa Tıraş ile Halit Çilengir katılmadı. Ayrıca KESDER Üyeleri ile pazaryeri esnafları da toplantıda yer aldı. Başkan Gül, yeni yılın ilk toplantısı dolayısıyla meclis üyelerine kalem hediye etti. 

Gündemin 4'üncü maddesinde, belediyede kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılacak personellerin ve bu yıl ödenecek ücretleri oybirliğiyle belirlendi. 

Belediyede kadro karşılığı sözleşmeli olarak harita teknikeri çalıştırılması ve ödenecek ücretin belirlenmesi konusu da görüşülerek, oybirliğiyle karara bağlandı. Gündemin 6'ıncı ve 7'inci maddelerinde ise, Yeşil Kemerspor ile Yeni Kemer Belediyespor kulüplerinin pazaryeri tahsis talepleri görüşüldü. Her iki maddenin de gelecek ay yapılacak toplantıda el alınmasına karar verildi. Belediye zabıta memurları ile itfaiye erlerine verilecek fazla mesai ücretleri görüşüldü. Geçen yıl 209 lira olan ücretin, bu yıl 221 liraya yükseltildiği belirtildi. 


"ESNAF ELİNDEKİ MALI TÜKETTİ" 


Gündemin 9'uncu maddesinde, esnaflar için haftanın bir gününde indirim Günleri' yapılması konusu ele alındı. Meclis Üyesi Hakan Tuncer, etkinliğin adından 'indirim' ibaresinin çıkarılması gerektiğini belirterek, bu şekilde olmayacağını kaydetti. Söz alan Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Culfa ise, ilk başta söz konusu öneriye çok sıcak baktığını söyleyerek, "Bu konuda hep sessiz kaldım ve konuşmadım. Bu etkinlik sayesinde esnaflar ellerindeki malı tüketti. Sezon sonunda yapıldı ama olmadı. Bazı işgüzar arkadaşlar çıktı. Böyle etkinliklerin esnafa büyük bir faydası var. Bu tür etkinlikler her yerde yapılıyor. 

Amaç, elde kalan ürünleri satabilmektir. Esnaf için büyük geleceğini düşündüğünü belirtti.

Gündemin 13'üncü maddesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ön izin yazısı görüşülerek, kabul edildi. 

Meclisin tatil yapacağı ay ise Temmuz olarak belirlendi. Bir sonraki meclis toplantısı da 4 Şubat Salı günü olarak kararlaştırıldı. 


"GİYİM PAZARLARI KALDIRILSIN' ÖNERGESİ 


Toplantı sonunda giyim pazarlarının kaldırılması konusunda verilen önerge ele alındı. Toplantıya katılan Pazar esnafı, söz konusu önergeye tepki gösterdi. Meclis üyelerine açıklama yapan Avukat Tayyar Asiltürk, Belediye Kanuna göre, bütçe kesim hesabının Aralık ayında Meclis'te kesinleştiğini hatırlatarak, "2014 yılı gelir tarifelerinin içinde gösterilmiş. Meclis, gelir tarifelerini belirlemiş ve bütçeye koymuş. 


Kanunda, 'gelir azaltıcı ya da gider çoğaltıcı bütçe üzerinde görüşme yapılamaz' diyor. Yok hükmündedir. Meclis kararı alamaz" dedi. Kanunun açık olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Herkes mahkemede işini halletsin" dedi. Başkan Gül'ü alkışlayan pazaryeri esnafları ise, 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları attı. Toplantı sonrasında KESDER üyeleri ile pazar yeri esnafı arasında kısa süreli tartışma yaşandı. 

faydası var" diye konuştu. Gündem maddesi, oybirliğiyle bir sonraki toplantıya bırakıldı. 


"ÇOK HASSAS DAVRANDIK" 


Mimar Burhan Kızılöz, imar planları hakkında bilgi verdi. Gündem maddelerine göre ilk olarak Kemer'in 1/5000 ilave revizyon nazım imar planı hakkında bilgi veren Kızılöz, daha sonra sırasıyla Aslanbucak ve Kuzdere Mahallelerinin imar planları ile ilgili sunum yaptı. Mimar Kızılöz, 1 saati aşkın sunumunun ardından meclis üyelerinin merak ettiği soruları yanıtladı.


Antalya Kemer Gözcü


Geri Dön