08 / 05 / 2024

Kemer Okulları AVM'ye taşınıyor

Kemer Okulları AVM'ye taşınıyor

Kemerburgaz'da kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan Kemer Okulları, bir yıl boyunca Kemerburgaz'da bulunan AVM alışveriş merkezinde eğitim vereceği açıklandı



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, kolejin bir yıl geçici olarak alışveriş merkezinde eğitime devam etmesine onay verdi. Kolejdeki 485 öğrenci, aynı okulda olmasa da, 2009- 2010 yılını aynı öğretmenleriyle birlikte geçirecek.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yıkılan Kemer Okulları yeni yerinde

Kaçak olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Belediyesi'nce yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları'na Kemerburgaz'da yeni bir yer bulundu. Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı üç gün önce okulun yıkılmasının ardından önceki gün yıkım kararına itiraz etmişti. İtiraz sonrasında İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Okula dün yeni bir yer de bulundu.  Okul, Kemerburgaz'daki Kemer Mall'da depreme dayanıklı 8 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak. İlk aşamada kompleksin 3 bin 700 metrekarelik alanı kiralandı. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla spor salonu, yüzme havuzu, binicilik tesisi ve yeşil alanlar ise kullanılmaya devam edilecek.
Radikal


Geri Dön