17 / 05 / 2024

Hayati Yazıcı: Sektöre sağlık koperatifçiliğini kazandırdık!

Hayati Yazıcı: Sektöre sağlık koperatifçiliğini kazandırdık!

Doktor, hemşire, sağlık personeli ile vatandaşlar birleşip sağlık kooperatifini kuracak...



GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Kooperatifçilik sektörüne yeni bir tür olan sağlık kooperatifçiliğini daha kazandırdık" dedi. 

Bakan Yazıcı, "Sağlık hizmetleri kooperatifleri ile büyük sermaye gerektirmeyen sağlık hizmeti kuruluşlarının önü açılıyor. 

TIP MERKEZLERİ 

Bu tesisler tıp merkezleri ve özel poliklinikler olarak işleyecek ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştıracak '' diye konuştu. Yazıcı, "Vatandaşlar da sağlık hizmeti aldıkları kooperatiflerin ortağı olabilecek, kendi sağlık kuruluşunda tedavi imkânı bulacaktır. Bakanlık olarak kooperatifçilik potansiyeli yüksek yeni alanlarda fikirleri olan girişimcilerimizi kooperatif işletme modeli ekseninde bir araya gelerek bu modelin sağlayacağı avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz"dedi 

KALİTELİ HİZMET 

Sağlık kooperatifleri 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümlerine uygun olarak etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmasının sağlamak üzere tıp doktorları, hemşireler, diğer sağlık personeli ve diğer katılımcılar tarafından özel sağlık kurumları açmak ve işletmek, vatandaşların her türlü sağlık gereksinimini karşılamak üzere kuruluyor. 


Güneş Gazetesi


Geri Dön