Antalya ile Kemer deniz otobüsleri bugün start verdi!

Antalya Bütükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından işletilmeye başlanan deniz otobüslerinin bilet fiyatları 45 TL olup günde 5 sefer düzenleneceği açıklandı

Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz otobüslerinin hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen törene Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım, Yat Limanı ve Kaleiçi Koordinasyon Şube Müdürü Pervin Gürbüz, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ile davetliler katıldı.

    

Başkan Akaydın, törende yaptığı konuşmada, bir tur firması ile anlaşarak Avrupa'dan Antalya'ya gelecek turistlerin deniz otobüslerini kullanması için rezervasyon aldıklarını, bu kapsamda seferlere başlamadan 6 bin yolcuya ulaşıldığını söyledi.

    

Kentteki diğer ulaşım araçları olan halk otobüsleri ve dolmuşların verdiği hizmeti deniz otobüsleri ile kıyaslamanın doğru olmayacağını ifade eden Akaydın, ''Deniz otobüsleri pahalı olduğu için halk tarafından pek fazla benimsenmeyecektir. Bu nedenle bunu turistik ulaşım aracı gibi görmek lazım. Avrupa'dan alınan rezervasyonların sürdüğünü öğrendim. Demek ki bu otobüsler turizme hizmet edecek. Yat Limanı ve Kaleiçi esnafına hizmet edecek. Seferler devam ettikçe belki ulaşım planları değişebilecek, yeni ulaşım modelleri gündeme gelebilecek'' dedi.

    

Akaydın, sözlerine şöyle devam etti:


Deniz otobüslerini elimizde bulduk. Belediye Başkanlığı görevine başladıktan kısa süre sonra deniz otobüsleri tamamlandı. Ama deniz otobüslerinin seferlere başlayabilmesi için özellikle personel eğitimi ve deniz güvenliği konularında ciddi bir altyapıya ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Ulaşım lisansı alınması gibi konular vardı.Antalya'nın yıllardır konuştuğu denizde toplu ulaşım projesinin başlangıcını yaptık. Ama bu tür işlerde izinlerin alınması, eğitimlerin tamamlanması, ulaşım güvenliğinin sağlanmasının da çok kolay olmadığını gördük.


Deniz otobüslerinin işletme maliyetinin yüksek olduğunu belirten Akaydın bu nedenle deniz otobüsü ücretinin ucuz olmasını beklemenin, adı toplu ulaşım da olsa kolay olmadığını kaydetti.

    

Vali Yardımcısı Yavuz ise ulaşımı çeşitlendirme adına deniz otobüslerinin sefere başlamasının önemli olduğunu belirterek, kruvaziyerlerle kente gelen turistlerin yaz sıcağında trafiğe sokulmadan deniz otobüsüyle Kaleiçine getirilmesi, daha sonra da dönüşlerinin sağlanması projesi üzerinde araştırma ve çalışma yapılması önerisinde bulundu.

    

Törenin ardından il merkezi ile Kemer arasında deniz otobüslerinin ilk seferi gerçekleştirildi.


Deniz otobüslerinin Antalya Kaleiçi Yat Limanı'ndan 

09.00, 12.00,15.00, 18.00 ve 20.30, 


Kemer Türkiz Marina'dan ise 10.30, 13.30,

16.30, 19.30 ve 21.30

    

Deniz otobüslerinin fiyatının ise kişi başı 45 lira olduğu belirtildi.


AA



Antalya ile Kemer deniz otobüsleri bugün start verdi!
Antalya ve Kemer'de deniz otobüsü seferleri başlayacak!