Daily Mail'in Sümela yorumu: Baş dönmesi ile gelen huzur!

İngiliz Daily Mail gazetesi, Sümela Manastırı'nın da bulunduğu dünyanın en sıra dışı manastırlarını Tanrı ile en iyi diyaloğu kurma imkânını cömertçe sunuyor sözleri ile okuyucularına aktardı

Tanrı ile iyi bir yakınlık kurmak istediğinizde, huzur ve barışı çağrıştıran sessiz bir ortama ihtiyacınız var demektir. İşte baş dönmesini ve huzuru son noktada yaşayacağınız bu manastırlar da size Tanrı ile en iyi diyaloğu kurma imkânını cömertçe sunuyor... İngiliz Daily Mail gazetesi, aralarında Sümela Manastırı'nın da bulunduğu dünyanın en sıra dışı manastırlarını okuyucularına bu sözlerle tanıtı. Gazetenin internet sitesindeki haberde, Trabzon'daki Sümela Manastırı fotoğrafları ile tanıtıldı. 


Saklı cennet


Deniz seviyesinden bin 150 metre yükseklikteki eski Yunan Ortodoks manastırı için "İki keşişin gördüğü rüyalar sonrasında, MS 365-395 tarihleri arasında, Karadeniz'in zirvesine inşa edilen Sümela Manastırı bulutlarla kaplı yeşillikler arasına saklanmış durumda" denildi. Çin'in Xi'an kentindeki, 2 bin 160 metre yükseklikte bulunan Mt Huashan Manastırı ile Tibet Budizminin en önemli kutsal mekânlarından olan Butan'daki The Taktshang Tiger's Nest Manastırı da haberde anlatıldı. Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki, doğal taş sütunlar üzerinde bulunan Meteora Manastırı da haberde geniş yer buldu. Meteora Manastırı için haberde "Gökyüzünde asılı anlamına gelen Meteora, gerçekten de isminin anlamını sonuna kadar taşıyor" denildi. 


Sabah



Taylor Swift eski sevgililerinin yakınında malikane alıyor!
Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni ilk ziyaretçilerini ağırladı!
Daily Mail'in Sümela yorumu: Baş dönmesi ile gelen huzur!
Boeing 737’ler rezidans dekorasyonu gibi modifiye ediliyor!