18 / 05 / 2024

Güzel Esenler projesine başlandı!

 Güzel Esenler projesine başlandı!

TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde yer alan binaların cephe giydirmelerini kapsayan ‘Güzel Esenler’ projesi için Başkan Topbaş ve Tevfik Göksu ellerine mala alarak işe koyuldu



ESENLER’İN çehresini değiştirmek ve sosyal dokuyu güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen, TEM-E-5 bağlantı yolu üzerindeki binaların cephe giydirmelerini kapsayan ‘Güzel Esenler’ projesi Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle yapıldı. Esenler Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sponsorlar ve vatandaş desteğiyle hayata geçirdiği ‘Güzel Esenler’ projesinin tanıtım töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, mantolamayla cephe giydirmeleri de yapılan binaların ekonomik değerinin yüzde 25 oranında artacağını kaydetti. Başkan Göksu, Esenler’i ikiye bölen TEM-E-5 bağlantı yolu üzerindeki Oruç Reis, Havaalanı, T. Reis, Birlik ve F. Çakmak mahallelerindeki ‘Güzel Esenler’ Projesi’nin ilk etabında bina projenin yüzde 35’inin tamamlandığını kaydetti. Göksu, proje çerçevesinde vatandaşlardan da yüzde 20 katkı payı alındığını ifade etti.


“Türkiye’yi geleceğe taşıyoruz” diyen Başkan Topbaş ise ilçenin bir çok noktasında meydan düzenlemeleri yaptıklarını, Beşiktaş-Tekstilken metrosunun da yakın zamanda hizmete gireceğin kaydetti. Kadir Topbaş, engelli vatandaşlara da minübüs müjdesi verdi. Başkan Kadir Topbaş “Bundan sonra hizmete girecek yeni minibüslerin, lifli tekerlekli sandalye alabilecek tarzda olması için talimat verdim” diyerek, minibüslerin ardından taksiler için de benzer bir uygulamayı hayata geçireceklerini kaydetti.


Geri Dön