28 / 04 / 2024

Ergene Meclisi'nde gündem maddeleri karara bağlandı!

Ergene Meclisi'nde gündem maddeleri karara bağlandı!

Ergene Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.



Ergene Belediye Meclisinin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


Önergelerin görüşülmesinin ardından  Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısına konu olan encümen üyesi seçilmesi hususu kapalı oylamayla Ali Aydoğdu ve Ekrem Tutan seçilmesine oy çoğunluğuyla karar verildi.  2016 yılı  Ergene Belediyesi Başkanlığı Faaliyet Raporu oy çoğunluğuyla kabul edilirken, faaliyet çalışmalarına ilişkin hizmetler hakkında bilgi vermek amacıyla sözü alan Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Velimeşe 112 Acil Sağlık  Hizmetleri İstasyonu inşaatı bitirilmiş olup Valilikte yapılan protokol ile Tekirdağ İl Sağlık müdürlüğüne devredilmiş ve halkın hizmetine sunulmuştur. Velimeşe Kapalı Spor Salonu yapım işi tamamlanmış olup, 2017 yılı içerisinde hizmete açılacaktır. Bunların yanı sıra Yeşiltepe Mahallesi Masal Parkı, Cumhuriyet Parkı, Marmaracık Demokrasi Meydanı, Cumhuriyet Mahallesi Yeni Muhtarlık Binası, Misinli Mahallesi Düğün Salonu Tadilatı, Vakıflar Mahallesi Sebahattin Erbil ve Ayazma Parkı, Velimeşe Mahallesi Geçici Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Mahallesi Atık Getirme Merkezi ve Vakıflar Mahallesi Sevgi Yolu özel prestij projesinin açılışları yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Alt yapı hizmetleri kapsamında 2016 yılın tüm mahallelerimizde 222.071 m2 parke taşı ve 12.881 m2 asfalt ile toplamda 25.909 metre yeni yol ilçemizde kazandırılmıştır.  Marmaracık Mahallesi 50.556 m2 ile 4807 m yeni yol, Velimeşe Mahallesi 30.574 m2  parke taş ile 3888 m yeni yol, Vakıflar Mahallesi’nde 3466 m2 parke taş ile 551 m yeni yol, Esenler Mahallesi 61.197 m2 parke taş ile 6875 m yeni yol, Ulaş Mahallesinde 240 m2 parke taş ile 61 m yeni yol, Ahımehmet Mahallesinde 57.703 m2 parke taş ile 6320 m yeni yol, Misinli Mahallesinde 4157 m2 parke taş ile 420 m yeni yol, Cumhuriyet Mahallesinde 12.881 m2 asfalt ile 1354 m yeni yol, Cumhuriyet Mahallesinde 14.178 m2 parke taş ile 1633 m yeni yol yapılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesinde 50 ton soğuk asfalt ile yama çalışmaları yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

E-BELEDİYE ÇALIŞMALARI

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca “İlçe genelinde toplamda 3137 metre yağmur suyu hattı, 160 metre pis su hattı döşenmiştir. Teknoloji alanında çalışmalarımız Coğrafi Bilgi Sistemi kapsamında ilçemiz genelinde tüm mahalle ve sokaklarımızın 360 çekimleri yapılmıştır. Online ve Mobil Kent Rehberi ile örnek imar durumu sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. E- Belediye çalışmalarımız internet üzerinden borç ödeme, rayiç sorgulama, beyan sorgulama vb. işlemler yapılabilmektedir.  Çağrı merkezi, şikayetler telefon, Whatsapp, internet, Facebook aracılığı ile vatandaşlardan gelen talepler kayıt altına alınmaktadır. Belediye otomasyonu ve kamera MOBESE sistemlerinin kurulumu ilçemiz genelinde önemli noktalara, giriş çıkışları parklara kamera sistemleri kurulmuştur. 2016 yılında vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetler 2017 yılında da artarak devam edecektir” bilgisini kaydetti.

ÜYELER BELİRLENDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısına konu olan  Plan ve Bütçe Komisyon Üyelerine Temel Yürük, Hasan Demirkol, Selahattin Arbağ, Gülsun Şengül, Hasan Ergün seçilmesine oy birliğiyle karar verildi. İmar Müdürlüğünden gelen talep doğrultusunda İmar Komisyonuna Musa Demirkol, Buket Cevahirci, Merdin Cantaş, Salih Tıknas, Altan Arda oy birliğiyle seçilirken,  Kent Estetik Kuruluna Yüksel Baydarlı’nın seçilmesi oy çoğunluğuyla kabul edildi. Ergene Belediyesi’nin Gıda Ulaşım İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ ne nakdi sermaye artırımı yapılması hususları görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.


Avrupa Yakası


Geri Dön