27 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde gündem kent konut!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde gündem kent konut!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde gündem kent konut. Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında CHP'li Hüseyin Yılmaz, Kent Konut projesi hakkında bir soru önergesi sundu



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının 1. birleşimi, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun yıllık izinde olmasından dolayı başkanvekili Zekeriya Özak'm başkanlığında gerçekleşti. Fuar içerisinde bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen meclis toplantısına meclis üyeleri tam kadro olarak katıldı. Meclis toplantısı ilk olarak açılış yoklaması ile başladı. 


Gündem kent konut 


Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Güseyin Yılmaz, Kent Konut projesi ile ilgili birkaç soru sordu. Özellikle Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'in Kent Konut A.Ş'den daire aldığı ve indirim uygulandığı ve Civelek dışında belediyeden alanlara da indirim uygulanıp uygulanmadığı konusunda başkanvekili Zekeriya Özak'a sorular yöneltti. Zekeriya Özak ise gelen somlara, "Kent Konut hakkında müfettişler gerekli incelemeleri yapmıştır. Göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı tekrardan teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


başiskele'ye 3. otel Gündemin 15'inci maddesinde yer alan Başiskele Bahçecik Mevkii'nde 219 ada 2 nolu parselde hazırlanan imar planı değişikliği ile ilgili raporunda belirtilen yere Lastik İş Sendikası'nın otel yapılacağı ifade edildi. Bunun hakkında söz alan Özak, "Burada yapılacak turizm tesisleri de fen ve teknik konulara göre alınıyor. 

Kocaeli'niıı 2023 vizyonuna göre hareket etmekteyiz. Şu anda 8 bin civarında ek yatak kapasitesi eksikliğimiz bulunuyor. 

Birkaç yıl önce özellikle 5 yıldızlı otellerin yapımının desteklenmesi yönünde bir Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, Kent Konut projesi ile ilgili soru sordu. 

karar aldık. Orası da iki ay sonrasına gün veriyordu. Bildiğim kadarıyla şu anda 7 tane 5 yıldızlı otelimiz var. Bu kentin daha 5 yıldızlı otellere ihtiyaçlar vardır" ifadelerini kulandı.


Mavi Kocaeli


Geri Dön