15 / 05 / 2024

Kentplus Centrium'da metrekaresi 3 bin TL'ye!

Kentplus Centrium'da metrekaresi 3 bin TL'ye!

Kentplus markasıyla konut sektöründe adını duyuran Emay İnşaat, devam eden konut projelerinin yanısıra turizm ve sağlık alanında da projeler geliştirecek



İçerenköy Fındıklı'da Kentplus Centrium ve Kurtköy'de Kentplus Newport projelerinin inşaatına devam eden Emay İnşaat, 2010-2011'de ciro hedefini 600 milyon TL olarak belirledi. Emay İnşaat konut projelerinin yanı sıra Kozyatağı'nda 5 yıldızlı bir otel ve Avrupa yakasında hastane yatırımı gerçekleştirecek. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan çağlar, 2010 yılının sonlarında satışa çıkarttıkları İçerenköy Fındıklı'da Kentplus Centrium ve Kurtköy'de Kentplus Newport isimli konut projelerine devam ettiklerini belirterek, Kozyatağı'nda 5 yıldızlı otel yatırımına da start verdiklerini söyledi. çağlar, Kozyatağı'nda inşaatına başladıkları otelin Anadolu yakasının en büyük beş yıldızlı oteli olacağını anlatarak '120 milyon dolarlık bir yatırımla 360 odalı olmasını planladığımız otelle bölgenin en büyüğü olacağız' dedi.

2011 yılında sağlık sektörüne de adım atmayı planladıklarını anlatan çağlar, sağlık alanındaki yatırımlarının projelendirme aşamasında olduğu bilgisini verdi. çağlar, sağlık yatırımlarının ilk adımını İstanbul Avrupa Yakası'nda arsa satın alarak attıklarını kaydederek, bu arsa üzerine yapılacak yatırım için 150 milyon dolar ayırdıklarını açıkladı.

METREKARESİ 3 BİN TL

2010 sonlarında yapımına İçerenköy Fındıklı'da başladıkları Kentplus Centrium projesinde, üç blokta 800 konut bulunduğunu belirten çağlar, 2 ayda yüzde 65 satış oranına ulaştıklarını kaydetti. çağlar, 46 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projede birkaç ay öncesine kadar metrekare fiyatlarının 2 bin 400 TL iken bugün 3 bin TL'ye ulaşıldığını kaydederek, 'Kayışdağı Caddesi'ni E5'e ve Bostancı kavşağına bağlayan hattın yapılmasıyla 1 yıl sonra fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz' diye konuştu.

Projede sosyal ve sportif alanlara ek olarak sadece kullananların bedelini ödeyeceği rezidans hizmetlerin de yer alacağını ifade eden çağlar, 'Ayrıca projede ortak alanlarda güneş enerjisinden faydalanılacak. Bu yolla aidatlarda yüzde 25 tasarruf sağlanacak' diye konuştu.

SABİHA GÖKçEN'E 2 DAKİKA
Satışı devam eden diğer bir projelerinin de Kurtköy'deki 436 konutluk KentPlus Newport projesi olduğunu belirten çağlar, bu projede de yüksek satış rakamlarına ulaştıklarını söyledi. çağlar, Kentplus Newport'un Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2 dakika mesafede bulunduğundan metrekare fiyatlarının 2 sene içinde 2 katına çıkacağını öngördüklerini kaydetti.

22 bin metrekarelik alan üzerinde 4 bloktan oluşan Kentplus Newport'ta 1+0'dan 3+1 e kadar 37 ile 130 metrekare arasında dairelerin bulunduğuna değinen çağlar, 50 milyon dolar yatırım değeri bulanan projede açık ve kapalı otopark, yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortlarının da yer aldığını belirtti.

Bülent YOLDAşž/Sabah Emlak

0216 444 12 00

http://www.kentplus.com/centrium/


Geri Dön