28 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm bütçe ödeneği 2 milyar TL'ye çıkarılıyor!

Kentsel Dönüşüm bütçe ödeneği 2 milyar TL'ye çıkarılıyor!

Meclis'ten, kentsel dönüşüm için bütçede ayrılan ödeneğin en az 2 milyar TL'ye çıkarılmasını isteyecek olan Çevre Bakanlığı, başarılı bir dönüşüm için 2- 3 milyar TL'lik ödenek hesabı çıkarttı.



Geçen yıl kentsel dönüşüm projesi için ayrılan 1 milyar TL'lik kaynağı yetersiz bulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan 1 milyar TL ek bütçe talep edecek. Bakanlık yetkilileri tarafından istenilen ödeneğin karşılanmaması durumunda, ortaya çıkan ek ihtiyacın bütçenin diğer kalemlerinden karşılanması gerekeceği söylendi. 


750 milyon TL'si 2B arazilerinin satışından, 250 milyon TL'si ise çevre fonlarından olan toplam 1 milyar TL'lik ödenekle kentsel dönüşümün istenilen seviyede gerçekleşemeyeceği yönünde bir değerlendirme raporu hazırlandı. Bu rapora göre, kentsel dönüşümün hedeflenen seviyeye gelmesi için 2-2 milyar TL'lik kaynak gerekiyor.


Bütçede ayrılan 1 milyar TL'nin çarpan etkisi olduğunu, dolayısıyla bu ödenekle 5 milyar TL'lik iş yapılabileceğini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, Çevre Bakanlığı yetkililerinden yanıt geldi. Yetkililer, 1 milyar TL'nin bütün hesapları değiştirdiğini ve eksik ödenekle kentsel dönüşümün hızlı başlamasının mümkün olmayacağını belirtti. 


Geri Dön