28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir?

Bilindiği üzere kentsel dönüşüm projeleri kapsamında riskli yapılar yıkılarak, yerine daha güvenli yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir, diyorsanız yanıtı haberimizde...



Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir?

Kentsel dönüşüm, risk teşkil eden yapıların yenilenmesini ve böylece kente sağlıklı ve güvenli yaşam vaadeden bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Peki söz konusu kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlandıralım.


Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili esaslar, "Kentsel dönüşüm kapsamı, Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir?" gibi soruların yanıtı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında bulunuyor.


Kentsel dönüşüm ile ilgili kanun hükümlerine göre, kentsel dönüşüm çalışmaları ekonomik ömrünü tamamlayan ve deprem gibi afetlerden zarar gören yapılar ile kaçak bir şekilde inşa edilen yapılar üzerinde gerçekleşiyor. Kentsel dönüşümün uygulanmayacağı yapılar arasında da eski eser tescilli yapılar bulunuyor.


Bu şekilde bir yapıya sahip olan kimseler devletin sunduğu kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabiliyor. 


Kanuna göre söz konusu kredilerin yanı sıra kentsel dönüşüm kapsamında konutları yıkılan kimselerin kira yardımı ve çeşitli muafiyetlerden yararlanma hakları da bulunuyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön