12 / 05 / 2024

hangi yapılar Kentsel dönüşüm kapsamına giriyor

hangi yapılar Kentsel dönüşüm kapsamına giriyor

Bilindiği üzere kentsel dönüşüm projeleri kapsamında riskli yapılar yıkılarak, yerine daha güvenli yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir, diyorsanız yanıtı haberimizde...

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Ergün tarafından kuruldu.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

hangi yapılar Kentsel dönüşüm kapsamına giriyor Haberi

hangi yapılar Kentsel dönüşüm kapsamına giriyor

Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir?

Kentsel dönüşüm, risk teşkil eden yapıların yenilenmesini ve böylece kente sağlıklı ve güvenli yaşam vaadeden bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Peki söz konusu kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlandıralım.


Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili esaslar, "Kentsel dönüşüm kapsamı, Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar nelerdir?" gibi soruların yanıtı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında bulunuyor.


Kentsel dönüşüm ile ilgili kanun hükümlerine göre, kentsel dönüşüm çalışmaları ekonomik ömrünü tamamlayan ve deprem gibi afetlerden zarar gören yapılar ile kaçak bir şekilde inşa edilen yapılar üzerinde gerçekleşiyor. Kentsel dönüşümün uygulanmayacağı yapılar arasında da eski eser tescilli yapılar bulunuyor.


Bu şekilde bir yapıya sahip olan kimseler devletin sunduğu kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabiliyor. 


Kanuna göre söz konusu kredilerin yanı sıra kentsel dönüşüm...