27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm sosyal yıkıma dönüştü

Kentsel dönüşüm sosyal yıkıma dönüştü

Veli Gündüz Şahin, Mamak'ta Kentsel Dönüşüm adı altında çözüm yerine sorun üretildiğini savunarak "Kentsel dönüşüm sosyal yıkıma dönüşmüştür" dedi.



CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, yaptığı açıklamada, Mamak'ın başta gelen sorununun, Kentsel Dönüşüm olduğunu söyleyerek "14 mahallede yaklaşık 80 bin kişi bu sorunla baş başa kaldı" dedi. Şahin Mamaklıya çağdaş barınma hakkını hak ettiği şekilde vermenin temel işleri arasında olacağını ifade ederek, "Ayrıca Kentsel dönüşüm çerçevesinde bu bölgelerdeki esnafın durumu belirsizliğe itilmiştir. Esnaflar işsiz güçsüz bırakılmış ve dükkanları yıkılmıştır. Yeni yapılan iş merkezlerinden bu esnafların faydalanması bile düşünülmemiştir. Bizim gerçekleştireceğimiz projelerde yaratılan ticaret merkezlerinde öncelikle bölgedeki esnaf yerleştirilecek ve bu esnaflarımızın ekmeğini kazanması sağlanacaktır" dedi.

"Kentsel dönüşüm projeleri topraklarımıza el koyma projelerine dönüşmüştür"

Kentsel dönüşüm alanlarında halkla anlaşma yoluna gidileceğini kaydeden Şahin, projelerinin ise anlaşmaların ardından hayata geçirileceğini belirtti. CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Şahin şunları söyledi:
"Anlaşma yapılmadan yıkım yapılmamalıdır. Yıkılan evlerin dışında kalan evlerin o koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışması bir insanlık ayıbıdır. Yıkım sırasında ve sonrasında oluşan toz, pislik ve moloz yığınlarının arasında yaşamak imkansızdır. Kentsel dönüşüm projeleri topraklarımıza el koyma projelerine dönüşmüştür. Bu da yetmezmiş gibi halkı altından kalkılamayacak borçlara sokmuştur. Belediyenin asli görevleri arasında insanları evlerinden söküp atmak değil, insanların talepleri ve beklentileri doğrultusunda konutlar yapılmasını sağlamaktır. Barınma bir haktır, insanlara bu hakkı hak ettiği gibi vermek, bizim temel görevimizdir. İmar Aflarının yarattığı hakların ötesinde bir yaklaşım geliştirilerek, barınma ve konut haklarını göz ardı etmeyeceğiz. Bu alanlarda yaşayanlar açısından kentsel dönüşümün sosyal bir yıkıma dönüşmesini engelleyeceğiz. Hak sahipleri kendi mahallelerinde yapılacak konutlarında barındırılacak. Kimse yerinden edilmeyecek. Hak sahibi olmayan Mamaklıların hakkı da göz ardı edilmeden hakları korunacak şekilde bir çözüme gidilecek. Ayrıca daha önce anlaşma ve sözleşme yapan hemşerilerimizde mağdur edilmeden hakları korunacak."

Geri Dön