29 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk hazırlıklar Talan Beyoğlu'nda başladı.



Beyoğlu Belediyesi tarafından, kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk adımın atıldığı açıklandı. 

İLK ÇALIŞMALAR BAŞLADI!

Beyoğlu Belediyesi ilçede dönüşüm planının hazırlanması için Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Yönetim AŞ’yi görevlendirdi.

Belediye, şirket çalışanlarının, mahalle mahalle dolaşıp bilgi toplaması ve binaların fotoğrafını çekmesi konusunda kolaylık sağlanması için mahalle muhtarlarına bir yazı gönderdi.

Beyoğlu Belediye'si aynı zamanda bina sahiplerine, “kentsel dönüşüm projesini kim tarafından yürütülürse destek verirsiniz? Binanız kaç yaşında? Hangi yıl yapıldı?” gibi soruların bulunduğu bir de anket çalışması yaptı. 

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu nda başladı!

MAHALLE MAHALLE GEZİLECEK!

Beyoğlu Cihangir Mahalle Muhtarı Adnan Bal, Belediyenin  bilgi amaçlı söylediği tek şeyi şöyle açıkladı:  ‘Arkadaşlar mahallede gezecek. Yaka kartları var. Komşular rahatsız olmasın, endişelenmesin’ oldu. Birçok soru sordum ancak cevap alamadım. Çalışmaların ne amaçla yapıldığını söylemediler. Bir de anket bırakmışlar. Yasa çıktı ne olacak diye mahalledeki herkes tedirgin, korkuyor. Hatta ben evimi gezdirmem, izin vermem diyenler var” dedi.

DÖNÜŞMESİ GEREKEN 26 BİN KONUT VAR!

Beyoğlu’nda yapıların envanterinin çıkarılması için özel bir firmayla anlaşma sağlandığını söyleyen Beyoğlu Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Süleyman Solmaz ise aslında yasanın bir oyalama olduğunu belirtti.

Solmaz binaların envanterinin çıkarılacağını söyleyerek  Beyoğlu Belediyesi'nin İstanbul’da yeni kurulan deprem müdürlüğüyle işbirliği yaparak Beyoğlu’nda kentsel dönüşümün hazırlığının yapılacağını söyledi.

Solmaz ''Seçime dönük bir strateji başka bir şey değil. Gönderdikleri anket formundaki bilgilerin tamamı belediyede var. Yerel seçim öncesi algı yaratmaya çalışıyorlar.'' dedi.

Beyoğlu Belediyesi, beş yılda 930 tane konut dönüştüreceğini belirten Solmaz  ''Onu da daha teslim etmedi. Beyoğlu’nda dönüşmesi gereken konut sayısı 26 bin.'' diyerek hızla ve bu mantıkla devam edilmesi halinde yalnızca riskli alan ilan edilen dört mahallesinde 130 yıl süreceğini açıkladı.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Geri Dön