27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak!

Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde, önemli açıklamalarda bulundu.



İstanbul Swiss Hotel'de gerçekleştirilen 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirilen şehirlerin belediye başkanları ve inşaat sektörünün önemli isimleri katılım gösterdiler. 

Kongrenin 2. oturumunda Başkan Edebali, Yıldırım'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve vizyon projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Edebali, bölgelerin coğrafi özelliklerine uygun dönüşümü gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyerek, "Planlama ve uygulama yapılacak alanlarda doğal afetlere uygun modern ve güvenli konutlar inşa edeceğiz. Yıldırım'ın en büyük dönüşüm projesi olan Mevlana-Ulus projesinin startını verdik. 2018'de ilk etap olan 850 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgelerimizde de planlama çalışmalarını tamamlayarak hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başladık. Tüm bunları yaparken hemşehrilerimizi mağdur etmeden tamamlanacak kentsel dönüşüm ile Yıldırım'ı sadece Bursa'da değil Türkiye'de örnek gösterilecek bir konuma getireceğiz" diye açıklamalarda bulundu. 
 


Geri Dön