Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...  Büyük bir depremin beklendiği megakent İstanbul'da da kentsel dönüşüm seferberliği tüm hızıyla devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündeme oturdu. 

Büyük bir depremin beklendiği megakent İstanbul'da da kentsel dönüşüm seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda riskli yapılar yıkılıyor ve yerine depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor. 

Fakat kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde bazı sorunlar da gündeme geliyor. Bazı hak sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşmaya yanaşmadığı ve fazla talepkar davrandıkları beliriliyor. 

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

NTV'den Korhan Varol'un haberine göre; Başakşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Sorumlusu Devrim Çelik, konu ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 
Devrim Çelik, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve "Hak sahipleri kabul etmiyor, ben 5 daire isterim, 120 metrekareden 5 daire 6 daire isterim, biz tabi verebildiğimizin borçlanmayla da alakalı düşük inşaat maliyetleriyle yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

TOKİ İstanbul kuraları peş peşe çekiliyor! Tek tek açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Prof. Dr. Naci Görür, tek tek açıkladı! Bu bölgelerde deprem bekleniyor! İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası'na dikkat! 

Altında resmen tüm ipler koptu! Son dakika altın fiyatlarını görenin nefesi kesildi! İşte 29 Mart 2023 altın fiyatları