05 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.



Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut tespit ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, "200 bin konutun yerinde dönüşümünü yaptıklarını belirterek, 100 bin konutu da rezerv belirledikleri alanlarda yaptıklarını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası na 485 bin başvuru geldi!

"Biz 5 senelik bir vizyon ortaya koyduk. Bizim bu noktada amacımız mega kent İstanbul'umuzu dirençli hale getirmek. 300 bin çok büyük bir rakam. Başlattığımız bu kampanya şu an için sadece İstanbul'da. İstanbul bizim nüfusumuzun 5'te birlik kısmının yaşadığı yer. İstanbul'un güvenliği tüm ülkeyi ilgilendiriyor." diyen Bakan Murat Kurum, "İstanbul bizim milli güvenlik meselemiz. Ekonomi burada, finans burada. 81 şehirde 270 bin kentsel dönüşüm konutumuz fiilen devam ediyor. Yedi bölgede uygulamayı yaygınlaştıracağız." dedi.

Bakan Murat Kurum ayrıca yaptığı açıklamada söz konusu bu kampanya kapsamında toplamda 1,5 milyon konutu 5 sene içinde dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Devlet kendi evini yapana 200 bin destek veriyor! Eğer 85 bin TL’niz varsa tam 131 m2 eviniz olabilir!

Az önce deprem mi oldu, nerede oldu? 3 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?


Geri Dön