29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle İstanbul'un değeri katlanıyor!

Kentsel dönüşümle İstanbul'un değeri katlanıyor!

400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm planlanan Türkiye'nin bu kapsamdaki çalışmaları, özellikle İstanbul'da ilçelerin değerini yükseltti. Uzmanlar ise dönüşüm hayata geçtikçe İstanbul'da emlak değerlerinin katlanacağını belirtiyor...



Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında yaklaşık 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm planlanıyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde çalışmalar başladı. İstanbul'daki kira ve satılık konut fiyatları hâlâ dünyadaki dengi şehirlerin gerisinde. Londra'da metrekare satış fiyatları 100 bin sterlinlerin üzerinde olurken yine Paris'te metrekaresi 50 bin Eurolardan alıcı bulan konutlar bulunuyor. Uzmanlar dönüşüm hayata geçtikçe İstanbul'da emlak değerlerinin katlanacağını belirtiyor. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, gayrimenkul sektörünün önde gelen aktörleri ile bir araya gelerek kentsel dönüşüm başlığını masaya yatırdı. Sektörün kanaat önderleri İstanbul'un ve Kartal ilçesinin hâlâ değerinin çok altında olduğu konusunda hemfikir. İbrahim Dumankaya Holding DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, kendisinin de Kartal'da doğup büyüdüğünü hatırlatarak özellikle kentsel dönüşüm ile ilçenin değerinin yükseldiğini anlattı. Şirket bundan sonraki projelerini de Kartal'da yoğunlaştırmayı planlıyor. Kartal'ın dünya ölçeğinde projelere sahip olduğunun altını çizen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise mevcut projeler tamamlandığında ilçenin 150 bine yakın göç alacağını belirtti. 30-40 bin civarında konutun tamamlanmayı beklediğini anlatan Yılmaz, "Kentsel dönüşüm projesi, nitelikli konut siteleri, hizmet ve kültür alanları, opera binası, marinası, adliye sarayı, oteller ve sosyal alanlarıyla bölgeye önemli bir nüfus sirkülasyonu kazandıracak." dedi. EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. inanç Kabadayı da şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm çalışmaları, ticaret alanlarının yoğunluğu ve kolay ulaşılabilir konumu ile dikkat çeken Kartal'ın, büyüyüp gelişerek hem ikamet eden halkına hem de ekonomiye olan katma değeri her geçen gün artacak." dedi.
Bölgede fiyatların henüz hak ettiği oranlarda olmadığına işaret eden FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Kumova Kartal'ın İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi. Kartal'ın günden güne adıyla eş bir çizgide irtifa kazandığını belirten İş GYO'nun Genel Müdürü Turgay Tanes, "İlçenin rahat ulaşım olanaklarının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri ve ticari alanların her geçen gün gelişmesiyle cazibesi artıyor. Bugüne kadar yapılan ve planlanan yatırımlarla beraber kısa zamanda daha da yükselen bir değer haline gelecektir." dedi.


Zaman

Geri Dön