06 / 05 / 2024

Kentsel Gelişme Stratejisi Belgesi yenileniyor!

Kentsel Gelişme Stratejisi Belgesi yenileniyor!

KENTGES' in yenilenmesi ile birlikte belediyelerde, kentsel dönüşüm uygulamalarının nazım ve uygulama imar planlan ile uyumu sağlanarak, bu alanlanın kent bütününde yaratacağı olumsuz etkileri azaltılacak.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Kentsel Gelişme Stratejisi Belgesi", kısa adıyla KENTGES'i yenileniyor. KENTGES'in yenilenmesi ile birlikte belediyelerde, kentsel dönüşüm uygulamalarının nazım ve uygulama imar planlan ile uyumu sağlanarak, bu alanlann kent bütününde yaratacağı olumsuz etkileri azaltılacak. 


Hareket kısıtlılığı bulunanların ve özel ihtiyaç sahiplerinin gereksinmeleri imar planlarına yansıtılacak. Alanlann özgün mimari, doku ve mekânsal özellikleri kent kimliği tespit edilerek, oluşturulan tasarım ilkeleri ile var olan ve yeni gelişen alanların kimliğinin geliştirilmesi sağlanacak. 


Henüz kent rehberi hazırlamamış belediyelerin kentte J bulunan yerlerin gösterildiği, i uygun toplu taşıma sistem ve 1 güzergâhlanmn açıklandığı,  "Kent Rehberleri" hazırlanacak. Ulaşım planlannda, toplu taşıma türleri arasında fiziksel entegrasyon, aktarma istasyonlan ve duraklar düzenlenecek. 


Yeni Şafak


Geri Dön