27 / 04 / 2024

Kentsel Tasarım Projeleri'yle trafolar yeni görünüme kavuşuyor!

Kentsel Tasarım Projeleri'yle trafolar yeni görünüme kavuşuyor!

Antalya Kentsel Tasarım Projeleri şehri yeniliyor. Kentin görünen yüzünü değiştiren Kentsel Tasarım Projeleri' yle ilçede görüntü kirliliği oluşturan trafolar, boya ve kaplama çalışması ile yeni görünümlerine kavuşuyor.




Konyaaltı Belediyesi, kent kimliğini vurgulayan tasarımlara devam ediyor. Kentin görünen yüzünü değiştiren "Kentsel Tasarım Projeleri"yle ilçede görüntü kirliliği oluşturan trafolar, boya ve kaplama çalışması ile yeni görünümlerine kavuşuyor. 


Geçtiğimiz aylarda, Türkiye'de birçok belediyeye örnek oluşturan ATM Parkın hizmete açıldığı, taksi duraklarının bir bir modern kimliklerine kavuştuğu Konyaaltı'nda görsel kirlilik unsurları da revize ediliyor. Bu kapsamda ilçede yer alan AKEDAŞ'a ait elektrik trafo binaları, farklı tasarımlarla şehri süsleyen birer biblolara dönüşüyor. Elektrik trafolarının birer biblo olarak yeniden tasarlanacağı projenin ilk olarak Liman Mahallesi'nde hayata geçirileceğini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şunları kaydetti; "Kamusal sanatı ilçemizin her köşesinde hissedilir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. İlk olarak parklarımızda tematik sanatsal objelere yer verdik. Taksi duraklarını yenileyerek modern görünüme kavuşturduk. ATM Parkını hayata geçirdik. 


Türkiye'de bir ilk olan bu proje ile bir çok belediyeye de örnek oluşturduk. Şimdide trafolarda dekor uygulamasıyla kentin dev bibloları haline dönüştürüyoruz" 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön