02 / 05 / 2024

Malatya Şire Pazarı yeni görünüme kavuştu!

Malatya Şire Pazarı yeni görünüme kavuştu!

Malatya’nın en önemli merkezlerinden olan ve özellikle şehir dışından gelen misafirlerin ilk uğrak yerlerinin başında gelen eski Şire Pazarı, Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuşturuldu.



Malatya’nın en önemli merkezlerinden olan ve özellikle şehir dışından gelen misafirlerin ilk uğrak yerlerinin başında gelen eski Şire Pazarı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuşturuldu.


Malatya’nın en önemli ticari mekanlarından biri olan ancak son yıllardaki görüntüsü ile eleştiri konusu olan eski Şire Pazarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilendi. Büyükşehir Belediyesince hazırlanan proje doğrultusunda öncelikle temel ve kolon güçlendirmeleri yapılarak güvenli bir hale getirilen eski Şire Pazarı’nın taş kaplama ve ahşap giydirme işleri tamamlandıktan sonra meydan kısmında da önemli peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldı. Meydanın zemini bazalt taş ile kaplanırken, meydan içerisine nostaljik bir çeşme, oturma grupları ve çiçek saksıları yerleştirildi.


Şire Pazarındaki peyzaj düzenlemelerinin de büyük oranda tamamlanmasından sonra, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü tarafından da aydınlatma çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı.


Büyükşehir Belediyesi, 489 adet ledli armatür aydınlatma elamanları kullanarak, Şire Pazarını gündüz olduğu gibi akşam saatlerinde de güzel bir görünüme kavuşturmuş oldu.


Toki Haber


Geri Dön