29 / 04 / 2024

Kepez Şefkat ve Huzur Evi inşaatında son durum!

Kepez Şefkat ve Huzur Evi inşaatında son durum!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmete girecek olan şefkat ve huzurevinde incelemelerde bulundu. Tütüncü, sosyal sorumluluk mantığı ile yaptıkları tesisin, bir takım sosyal çalışmalarla bakıma muhtaç yaşlılara iyi bir yuva olacağını kaydetti.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan şefkat ve huzurevinde incelemelerde bulundu. Başkan Hakan Tütüncü, yüklenici firmanın yetkililerinden, tesisin yapımında gelinen son durumla ilgili bilgi aldı. Başkan Tütüncü, sosyal sorumluluk mantığı ile yaptıkları tesisin, bir takım sosyal çalışmalarla bakıma muhtaç yaşlılara iyi bir yuva olacağını kaydetti.

 

GEÇİCİ BARINMA HİZMETİ VERECEK

 

Tütüncü, Kütükçü Mahallesi’ne kazandırdıkları şefkat ve huzurevinde, yaşlısına bakmak zorunda olan, bu nedenle sosyal hayatı dahil olamayan vatandaşların yükünü hafifletecek bir uygulamayı hayata geçireceklerini aktardı. Tütüncü, tatile çıkmak isteyen ya da herhangi bir işini yapacak olan ailelerin yaşadıkları anne ve babalarını, tesiste geçici olarak misafir edeceklerini söyledi. Tütüncü, “Bu projenin tamamlanma aşamasına gelmiş olmasını, görmekten dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Bu eserimiz, Antalya’mıza hayırlı, uğurlu olsun. Anlamlı olan bu proje, hemşehrilerimize kolaylıklar sağlayacak” diye konuştu.

 

ANTALYA’NIN DARÜLACEZESİ OLACAK

 

Mimarisi İstanbul’daki tarihi Darülaceze’den esinlenerek hazırlanan şefkat ve huzur evi, Kütükçü Mahallesi’nde 2 bin 400 metrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor. Yaşlılara bir vefa hizmeti olan tesis, Darülaceze’nin bugüne uyarlanmış, modern bir hali olacak. Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı tesis, emsallerinden farklı olarak tek katlı yapılıyor.


Antalya İleri


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan şefkat ve huzurevinde incelemelerde bulundu. Tütüncü, yüklenici firmanın yetkililerinden, tesisin yapımında gelinen son durumla ilgili bilgi aldı. Tütüncü, sosyal sorumluluk mantığı ile yaptıkları tesisin, bir takım sosyal çalışmalarla bakıma muhtaç yaşlılara iyi bir yuva olacağını kaydetti. Mimarisi İstanbul'daki tarihi Darülaceze'den esinlenerek hazırlanan şefkat ve huzur evi, Kütükçü Mahallesi'nde 2 bin 400 mekrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor. Yaşlılara bir vefa hizmeti olan tesis, Darülaceze'nin bugüne uyarlanmış, modern bir hali olacak. Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı tesis, emsallerinden farklı olarak tek katlı yapılıyor. 


MANEVİ EVLATLARI OLACAK 

Yaşlılara, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme yerlerinin, yürüyüş parkurlarının, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekânda hizmet verilecek. Kepez Belediyesi, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliklerden biri olan 'manevi evlat projesi' ile çocuklar ve gençler huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirilecek. Tesisin maliyetinin, iç tefrişatıyla birlikte yaklaşık 3 milyon lira olması bekleniyor. 


Sabah


Geri Dön