30 / 04 / 2024

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Irak'ta Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de Uluslararası Maarif Okullarının açılması için girişimlere başlandığı belirtildi.



Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cihad Demirli, Maarif Vakfı olarak Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de bir okul açmak için girişimde bulunduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kerkük Valisi Rakan Said ile bir işbirliği anlaşmasının zemininin oluşmasını görüştüklerini aktaran Demirli, yakın zamanda Kerkük'te bir okul açmayı planladıklarını kaydetti.

Demirli, Maarif Vakfı olarak dünyanın 43 ülkesinde 333 adet okullarının bulunduğundan bahsederek ''Dünyadaki bu okul sayısı ile küresel bir eğitim ağı oluşturduk. Kerkük'te de bir okul açarak Kerküklü kardeşlerimize de bu hizmeti sunmak istiyoruz.'' açıklamasında bulundu.

- "Gerek desteği sağlayacağız"

Kerkük Valisi Rakan Said ise Kerkük'te eğitim sistemini geliştiren ve yabancı dilde eğitim veren okulların iş yapmasını olumlu karşılık verdiklerini anlattı.

Uluslararası eğitim standartlarına sahip olan bu okulların Kerkük'te açılmasının bir avantaj olduğundan bahseden Said, Maarif okullarının açılması için gereken tüm destek ve kolaylaştırmayı sağlayacaklarını anlattı.

Kerkük'te uluslararası okulların açılması girişimini sevinçle karşıladıklarından bahseden Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hasan Turan, evlatlarını bu okullara göndermek isteyen çok sayıda anne ve babanın olduğunu anlattı.

Turan, dünyada yüzlerce okul açan Türkiye Maarif Vakfı'nın okullarını Kerkük'te de görmek istediklerini kaydetti.

Türkiye Maarif Vakfı'nın Irak'ta 3 kampüs kapsamında 10 okulu yer alıyor. Bağdat'ta bulunan iki kampüs içerisinde 1200, Erbil'de de yaklaşık 800 öğrenciye eğitim veriliyor.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!


Geri Dön