04 / 05 / 2024

KEY'e itiraz eden eylülü bekleyecek

KEY'e itiraz eden eylülü bekleyecek

Yetkililer, yeni listelere ilişkin ödemelerin eylül ayına doğru yapılabileceğini belirtiyor



Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor
SGK Genel Müdürlüğü, 1.2 milyon kişinin itirazına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "Şimdiye kadar 6 bin kurumun 4 bininden gelen listeler işlendi. Listelerin tamamın gelmesinden sonra hakediş listesini hazırlayacağız" dedi. Yetkililer, yeni listelere ilişkin ödemelerin eylül ayına doğru yapılabileceğini belirtiyor.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

KEY'de itiraz ödemeleri eylül ayında yapılacak

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor.

kurumlar yeni listelerini KEY Birimi'ne bildirmeye devam ederken, SGK Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü de 1.2 milyon civarındaki hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Hızlandırılmış bütün çalışmalara karşın, ödemelerin eylül ayına doğru yapılabileceği ifade ediliyor. Çalışanlarına ilişkin KEY tahakkuk belgelerini göndermesi gereken 6 bin civarındaki kurum ve kuruluştan, şimdiye kadar 4 bine yakını KEY Birimi'ne evraklarını gönderdi. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "SSK'ya 1.2 milyon civarında itiraz dilekçesi geldi. Şimdi tüm bu listeler gelecek. Ayıklama ve birleştirme yapacağız, ancak o zaman kaç hak sahibi olacağı belli olur. En kısa sürede bunu tamamlamak istiyoruz."
Hürriyet


KEY'de yeni ödemeler eylül ayında yapılacak

1.2 milyon hak sahibini ilgilendiren KEY ödemelerinin eylüle kadar yapılacağı belirtiliyor. Yeni liste 28 Haziran'a kadar Emlak Bankası'na bildirilecek

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor. Kurumlar yeni listelerini KEY Birimi'ne bildirmeye devam ederken, Sosyal Sigortalar Kurumu da 1.2 milyon civarındaki hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Listeleri 28 Haziran'a kadar sonuçlandırmayı planladıklarını ve herhangi bir gecikme öngörmediklerini söyleyen yetkililer, ödemelerle ilgili dava açanlara ilişkin işlemlerin ise dava sonuçlarına göre yapılacağını kaydetti. Hızlandırılmış çalışmalara karşın, ödemelerin eylüle doğru yapılabileceği ifade ediliyor.

MÜKERRER İSİMLER VAR
Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, gönderilen bilgilerin girişlerini yapıldığını belirtti. Listelerin işlenmesi sırasında, aynı vatandaşlık numarasının veya sicil numarasının mükerrer şekilde birkaç kişiye verilmesi gibi tespitlerin de ortaya çıktığını açıklayan Sayın, bunları kurumlarla görüşerek çözeceklerini kaydetti.
Star

KEY ödemelerinde ikince parti Eylül'de
Konut edindirme yardımı(KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor. 1.2 milyon civarında hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeler sonuçlandırılmaya çalışılırken, hızlandırılmış bütün çalışmalara karşın, ödemelerin Eylül ayına doğru yapılabileceği ifade ediliyor.
Sabah

'KEY'zedelere ödemeler başlıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu, 1.2 milyon hak sahibinin KEY hesaplarının ödenmesine ilişkin itirazlarını sonuçlandırıyor. Buna göre, yeni listelerin 28 Haziran tarihine kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran tarihine  kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor. Kurumlar yeni listelerini KEY Birimi'ne bildirmeye devam ederken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü de 1.2 milyon civarındaki hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Yetkililer, listeleri 28 Haziran'a kadar sonuçlandıracaklarını ve herhangi bir gecikme öngörmediklerini söyledi. Yetkililer, ödemelerle ilgili dava açanlara ilişkin işlemlerin ise, dava sonuçlarına göre yapılacağını kaydetti. Edinilen bilgiye göre, çalışanlarına ilişkin KEY tahakkuk belgelerini göndermesi gereken 6 bin civarındaki kurum ve kuruluştan, şimdiye kadar sadece dört bine yakını KEY Birimi'ne tüm evraklarını gönderebildi.

3 milyon hatalı işlem
Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, bu kurumların gönderdiği bilgilerin giriş işleminin sürdüğünü belirtirken, şu bilgileri verdi: "Gönderilen listeler arasında, daha önce ödeme yapılan rakamlarda bile düzeltme yapılanlar, ödeme yapılanların da dahil olduğu listeleri gönderenler de var.
Zaten potada toplam 3 milyon hatalı işlem bulunuyordu. Ayrıca SSK'ya bugüne kadar 1.2 milyon itiraz dilekçesi geldi. Şimdi tüm bu listeler gelecek. Ayıklama ve birleştirme yapacağız, o zaman kaç hak sahibi olacağı belli olur."

Listelerin işlenmesi sırasında, aynı TC vatandaşlık numarasının veya aynı sicil numarasının birkaç kişiye verilmesi gibi tespitlerin de ortaya çıktığını açıklayan Sayın, henüz listelerin işlenmesinin tamamlanmamasına karşın çok sayıda kişinin parasını almak için birime gelmesinden şikayet etti. İşleri zorlaştırdıklarını belirten Sayın, vatandaşların 28 Haziran'dan sonra listelerin hazırlanıp Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) iletilmesini beklemesi gerektiğini vurguladı.

5,3 milyon kişi KEY aldı
Verilere göre, KEY ödemesi kapsamında bugüne kadar 5 milyon 349 bin 686 kişiye, 2 milyar 529 milyon 987,3 bin lira nakit ödeme yapıldı. 270 kişi ise 67 bin 824 liralık hisse senedi aldı.
Radikal

1 milyon kişiye KEY müjdesi

KEY hesaplarının ödenmesinde, itirazlar sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Emlak Bankası KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor. Yetkililer ödemelerin eylül ayına doğru yapılabileceğini belirtiyor.

Geçen yıl önemli bir kısmı ödenen, ancak hak sahiplerinin ya listede olmadığı ya da çok düşük para aldığı için itirazlarına neden olan Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarıyla ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Bu hesapların ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor. 1.2 MİLYON KİŞİ Edinilen bilgiye göre, kurumlar yeni listelerini KEY Birimi'ne bildirmeye devam ederken, SGK Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü de 1,2 milyon civarındaki hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Yetkililer, şu anda listeleri 28 Haziran'a kadar sonuçlandırmayı planladıklarını ve herhangi bir gecikme öngörmediklerini söyledi. Yetkililer, ödemelerle ilgili dava açanlara ilişkin işlemlerin ise dava sonuçlarına göre yapılacağını kaydetti.

AYIKLAMA YAPIYORUZ

Çalışanlarına ilişkin KEY tahakkuk belgelerini göndermesi gereken 6 bin civarındaki kurum ve kuruluştan, şimdiye kadar 4 bine yakını KEY Birimi'ne evraklarını gönderdi. Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, bu kurumların gönderdiği bilgilerin giriş işleminin sürdüğünü belirtirken, şu bilgileri verdi: "Gönderilen listeler arasında, daha önce ödeme yapılan rakamlarda bile düzeltme yapılanlar, ödeme yapılanların da dahil olduğu listeleri gönderenler de var. Zaten potada 3 milyon hatalı işlem bulunuyordu. Şimdi tüm bu listeler gelecek. Biz ayıklama ve birleştirme yapacağız, ancak o zaman kaç hak sahibi olacağı belli olur." Hızlandırılmış bütün çalışmalara karşın, ödemelerin eylül ayına doğru yapılabileceği ifade ediliyor.
Bugün

Key ödemesi eylülü bulacak
Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Başkanı Zeki Sayın, yeni KEY listelerinin oluşturulması için çalıştıklarını, şimdiye kadar 6 bin kurumdan yaklaşık 4 bininin evraklarını gönderdiğini söyledi. Ödemelerin eylülde başlayabileceği belirtiliyor

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor. Kurumlar yeni listelerinin KEY Birimi'ne bildirmeye devam ederken SGK Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü de 1.2 milyon hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Yetkililer ödemelerin eylül ayında başlayabileceğini belirtiyor.

Ayıklama yapacağız
Yetkililer, ödemelerle ilgili dava açanlara ilişkin işlemlerin ise dava sonuçlarına göre yapılacağını kaydetti. Çalışanlarına ilişkin KEY tahakkuk belgelerini göndermesi gereken 6 bin civarında kurum ve kuruluştan, şimdiye kadar 4 bine yakını KEY Birimi'ne evraklarını gönderdi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Başkanı Zeki Sayın, "Zaten potada 3 milyon hatalı işlem bulunuyordu. Ayrıca SSK'ya 1.2 milyon itiraz dilekçesi geldi. Şimdi tüm bu listeler gelecek. Biz ayıklama ve birleştirme yapacağız, ancak o zaman kaç hak sahibi olacağı belli olur" dedi.
Gazete Habertürk


Geri Dön