27 / 04 / 2024

Keyifli Yaşam Evleri projesinin temelleri İzmir'de atıldı!

Keyifli Yaşam Evleri projesinin temelleri İzmir'de atıldı!

Ege-KoopGenel Başkanı Hüseyin Aslan, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ayrı tutuyorum ama birileri yapılanları onaylamıyor, kabul etmiyor ve engelliyor "dedi



Ege-KoopGenel Başkanı Hüseyin Aslan, yaptıkları dev projelere İzmir'deki belediyelerin duyarsız kaldığını belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bu durumdan ayrı tutuyorum ama birileri yapılanları onaylamıyor, kabul etmiyor ve engelliyor "dedi.


Keyifli Yaşam Evleri projesinin temel atma töreninde konuşan Aslan, 28 yıldır İzmir'in hemen her ilçesinde birçok dev proje ürettiklerini söyledi. Ege-Koop'un kar amaçlı bir kuruluş olmadığının altını çizen Aslan, amaçlarının orta gelirli kitlelere herşeyi ile hazır kentler sunmak olduğunu kaydetti.


Ancak bazı projelerde belediye bürokratları ile ilgili ciddi sorunlar yaşadıklarını anlatan Aslan, şöyle devam etti:


"Mesela bizim bin tane bahçeli evden oluşan ve Villakent projemiz var. Burası bir mahalle ama Büyükşehir site olarak görüyor. Hiç görevimiz olmamasına karşın arıtma tesisi yaptık fakat İZSU teslim almıyor. Mekanda kullanılan su bizim, kuyu bizim, arsa bizim. Belediye bunu para ile satıyor. Üstelik tarım arazisi olmasına karşın normal tarifeden fiyatlıyor. Eğer Villakent gibi dev bir projeyi başka bir kentte yapmış olsaydık inanın EGE-KOOP’u el üstünde tutarlardı.


Başta  İzmir  Büyükşehir Belediyesi bürokratları olmak üzere pek çok ilçe belediyesi üzerlerine düşen rutin hizmetleri bile yerine getirmekten uzak. Birileri, yapılanları onaylamıyor kabul etmiyor ve engelliyor. 


Yine 25'inci Yıl projesinde normal ruhsatları aldık, inşaatı 2 senede bitirdik fakat halen belediye ile içme suyu ve kanalizasyon görüşmeleri devam ediyor. Biz özel bir şey istemiyoruz burada, sadece ilgili belediye bürokratları yapması gerekenleri yapsınlar. Gecekonduya teşvik etmek yerine bu tip projelere destek verilmesi gerekiyor."


"AZİZ KOCAOĞLU'NU DIŞINDA TUTUYORUM"


Yaşanan sıkıntılarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ayrı tuttuğunu belirten Aslan, "Kendisine iletitiğimiz konular çözüme kavuşuyor ama ben her konuyu da ona götürmekten sıkılıyorum. Belediye bürokratlarının yapması gereken işlerle uğraşmak zorunda kalıyor" dedi. 


Törende konuşan EGE-KOOP Onursal Başkanı Dr. Burhan Özfatura da, her türlü sıkıntıya rağmen proje üretmeye ettiklerini belirterek,"Sıkıntılar olabilir, sorunlar olabilir. Ancak ben Başkanlığım döneminde de hep şöyle derdim: Niyet hayır, akıbet hayır… Bir yola çıktığınız zaman bir kendinize bir de Allah’a güveneceksiniz. Değerli dostum Hüseyin Aslan da bu yolda taktire şayan işlere imza atıyor" dedi.


"DESTEK VERMEK GEREKİYOR"


Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de bu zamana kadar Menemen bölgesinde iki prestijli ve büyük proje hayata geçirmiş olan şirketin üçüncü bir projeyi daha bu bölgede düşünmesinin kendileri açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.


Şahin, "Ben Menemen Belediye Başkanı olarak EGE-KOOP’un yanındayım, destekçisiyim. Çünkü ilçemin çehresini değiştirdi. Ve şahsen tüm Belediye Başkanlarının da böylesine değerli ve artık İzmir’in en önemli markalarından biri haline gelmiş olan EGE-KOOP’a destek olmaları gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.


Bin villadan oluşan Türkiye’nin en büyük bahçeli konut projesi Villakent'in yanında inşa edilen Keyifli Yaşam Evleri projesi 15 milyon dolara mal olacak. 20 ayda teslimi planlanan proje 19 blok ve 200 konuttan oluşuyor.


HÜRRİYET


Geri Dön