27 / 04 / 2024

Keyland Otel ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu

Keyland Otel ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu

Roman Abramoviç'in talip olduğu Keyland Otel ile ilgili olarak CHP Marmaris İlçe teşkilatı suç duyurusunda bulundu



Yaklaşık 20 yıldır bir türlü tamamlanamayan, Rus milyarder işadamı Roman Abramoviç'in talip olduğu Keyland Otel ile ilgili olarak CHP Marmaris İlçe teşkilatı suç duyurusunda bulundu. Geçen yıl eski Lübnan Başbakanı ve ülkenin en zengin işadamlarından biri olan Najib Mikati tarafından satın alınan ve daha sonra Koza Grubu'na 15 milyon dolara satılan 11 katlı Keyland Otel'in inşaatı sırasında denizin doldurulduğu ileri sürüldü.
CHP Marmaris İlçe yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ''Doğal SİT ve Özel Çevre Koruma engeli ile birlikte ve imar plansız bir cennette doğup yaşamaya zorunlu olan ve gidecek başka bir yeri bulunmayan Marmaris'in köylerinde yaşayan vatandaşlarımız, eski evlerini yenileyemez, bahçesine duvar, hayvanına barınak yapamaz ve çocuklarını evlendiremez duruma getirilmişken, dikkatlerinizi 1. derece doğal SİT kapsamında kalan Turgut Köyü'nde yapımı yasa tanımadan sürdürülen Keyland Otel'e çekmek istiyorum. Öncelikle, CHP olarak yasalar çerçevesinde izin alınarak yapılan ve Marmaris turizmine kaliteli tesis sağlayacak ve istihdam yaratacak, yöre halkımızın çalışabileceği turizm tesislerine ihtiyacımızın olduğunu açıkça belirtelim. Yakınında arkeolojik sit bulunan ve 1. derece Doğal SİT üzerinde yapılan, 11 katlı otel ile villalardan oluşan bu tesiste; projesine bağlı kalınmadan ek yapılar yapılmakta, doğa-orman ve deniz işgal edilmekte ve deniz doldurulmaktadır. Ne yazık ki, benzeri Milas Güllük'te gördüğümüz kıyıların doldurulması olayının bir örneği şimdi Marmaris'in cennet köyünde yapılmaktadır. Köylü vatandaşımız, SİT bölgesi olması nedeniyle tarlasına dikeceği 1 tane ağaç için izin alırken, eğimli olan tarlasının kayıp yok olmaması için teras yapınca mahkemede yargılanıp hapis cezası alırken, kendi tarlasına ev yapıp çocuğunu evlendiremezken, para cezası ve yıkım kararları ile karşı karşıya kalmışken, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu 9. ve 65. maddesine muhalefet ederek yapımı sürdürülen bu otel, kamu vicdanını rahatsız etmektedir. CHP olarak Muğla valisinden, İl Genel Meclis üyemizin talebine rağmen verilmeyen otelin projelerini kamuoyuna acilen açıklamasını, projenin uzmanlar ve halk tarafından incelenmesini ve kamu vicdanı ile eşitlik ilkesinin zedelenmemesi için şeffaf davranılmasını talep ediyoruz. Yine, hükümete yakınlığı ile bilinen Koza Grubuna ait olan ve Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek tarafından yönetilen bu şirkete ayrıcalık tanınıp tanınmadığının açıklanmasını istiyoruz. Cumhuriyet Savcılarının bu açıklamaları ihbar kabul ederek gereken soruşturmaya acilen başlaması; Kültür ve Turizm Müdürü, Çevre Koruma Kurulu ile Marmaris Kaymakamlığı ve köylüye yıkım kararlarını uygulamakta kararlı olan Muğla Valisini kıyı ve doğa tahribatının acilen durdurulması ve sorumlular hakkında hukuki işlemler yapılması için göreve davet ediyoruz. Bu nedenle, daha önce de birçok kere yüksek sesle haykırdığımız gibi, bölge sorununu çözme sözü veren hükümetin; halkı maddi olarak cezalandırmayı, ekonomik hatalarının sonucunu ve bütçe açığını halka ödetmeyi ve evine, duvarına, damına yıkım kararı almayı görev edinen hükümetin artık yöre halkına çözüm getirmesini istiyoruz'' dedi.
KEYLAND OTEL
1991 yılında iş adamı Abdullah Sadıkoğlu'nun başlattığı proje birçok kez el değiştirdi. 19 yıldır tamamlanamayan oteli Marmaris hayranı Rus milyarder Abramoviç istiyordu. Ancak satış gerçekleşmedi. Ardından otel 2008 yılında 14 milyon dolara Lübnan eski Başbakanı ve iş adamı Najib Mikati'ye geçti. Muğla-Marmaris İlçesi Çatal Burun Mevkiinde 64 bin 146 metrekarelik yüzölçümlü arazi içinde yapımına başlanan 250 odalı, 20 adet villa ve sosyal tesislerini Keyland Turizm Seyahat ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 100 hissesini 5 milyon dolar peşin, kalanı 12 ay taksitle toplam 15 milyon dolara Koça Grubu satın aldı. Üç adet engelli odası da bulunan 5 yıldızlı, 11 katlı Keyland Otelde 700 kişilik restoran, 500 kişilik kafeterya, lobi bar, havuz bar, sağlık kulübü, Türk hamamı ve konferans salonları bulunuyor.
Hamla Gazetesi

Geri Dön