23 / 11 / 2024

Deprem Simülasyonu

Deprem Simülasyonu

Doğal afetler konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Türkiye'yi dolaşan ''Hayata Devam Türkiye'' projesi çerçevesindeki ''deprem simülasyon tırı'', İstanbul ve Eskişehir'den sonra Kütahya Zafer Meydanı'nda konuşlandı

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

İstanbul için 7.5'lik deprem simülasyonu!

İBB tarafından hazırlanan ve 39 ilçedeki olası deprem kayıpları ile hasarlarını ortaya çıkaran “İstanbul Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi Kitapçığı”nda, İstanbul'da 7.5 büyüklüğündeki deprem sonrasındaki hasarlar açıklandı...

TEKNOFEST'e katılanlar AFAD standında depremi deneyimleyecek!

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılanların, AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi'nde 7,2 büyüklüğündeki bir depremi deneyimlemesi mümkün olacak

İnşaat hatasını azaltan yeni model geliyor!

İnşaat hatalarını engellemek, projelerde maliyeti düşürmek için yeni bir sisteme geçiliyor. Yeni uygulama ile inşaatın 3 boyutlu simülasyonu yapılıyor, tüm eksiklikler önceden tespit edilebiliyor. 

Isparta Şehir Hastanesi'nde sona gelindi!

Isparta'nın en büyük kamu-özel ortak yatırımı olan Isparta Şehir Hastanesi'nde sona gelindi. Hastane 8 şiddetinde depreme dayanıklı deprem simülatörü ile depreme dayanıklı olarak inşaa edildi.

Isparta Şehir Hastanesi depreme dayanıklı inşa edildi!

Isparta Şehir Hastanesi 8 şiddetinde depreme dayanıklı deprem simülatörü ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Isparta Şehir Hastanesi inşaatında bu detay dikkate alındı.

Pendik Belediyesi deprem eğitimi verecek!

Pendik Belediyesinin yürüttüğü Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşayacak. Vatandaşlar olası bir deprem anında yapılması gerekenleri Eğitim Aracı içinde uygulamalı olarak görecek.

Çocuklar depremi oyunla öğreniyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri, Deprem Simülasyon Merkezi'nde, öğrencilere depremi oyunlarla öğretiyor. Merkez'de bugüne kadar yaklaşık 138 bin kişi eğitim aldı.

Deprem Simülasyon Merkezi'nde çocuklar depremi oyunla öğreniyor!

Deprem Simülasyon Merkezi'nde çocuklar depremi oyunla öğreniyor. Deprem Simülasyon Merkezi'nde çocuklara verilen eğitimlerde, Hacivat ve Karagöz, oryantiring, eşya sabitleme, sağlam ev yapma gibi oyunlar ile müzik kullanılıyor.

Kırıkkale'de deprem simülatör tırında uygulamalı eğitim verildi!

Deprem simülatör TIR'mda uygulamalı eğitim verildi. Türkiye'nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu simülatör, TIR dorsesi içine monte edilen 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor.

Türk firması Corendon Amsterdam'da otel inşa ediyor!

Türkler, yılda ortalama 30 milyon turistin ziyaret ettiği Hollanda'ya ilginç tasarımlı bir otel yapıyor. Otelin bir katı, uçak kokpiti gibi tasarlandı. O katta kalan konuklar, uçuş simülasyonu ile pilot gibi uçak kullanabilecek

Nemrut Dağı, interaktif simülasyon ve oyunlarla tanıtılacak!

Nemrut Dağı interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos'un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı'nın kayıp hazine uygulamaları internet ortamında izlenmeye başlandı.Nemrut Dağı, interaktif simülasyon ve oyunlarla tanıtılacak.

Deniz seviyesi 37 santimetre yükselebilir!

Uluslararası bir ekipten oluşan bilim insanları, bilgisayar simülasyonu vasıtasıyla Antarktika’nın denizlerin yükselmesinden ne oranda sorumlu olabileceği ile ilgili olarak ilk kez kapsamlı bir tahminde bulundu...

Deprem Simülasyonu Haberi

Deprem Simülasyonu

 

Kütahya'da, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Aksigorta firmasınca yürütülen ''Hayata Devam Türkiye'' projesi kapsamında konuşlandırılan tıra gruplar halinde alınan vatandaşlar, oluşturulan sarsıntıyla 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin etkisini yaşadı.      Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force ''deprem simülasyon tırı''ndaki görevliler, meydanda toplanan vatandaşlara öncelikle doğal afetlerden korunma yollarını anlattı.    Binalardaki eşyaların sabitlenmesiyle deprem anında oluşabilecek tehlikelerin önüne geçilebileceğini belirten görevliler, tırdaki iki odadan birinde sabitlenmiş, diğerinde ise sabitlenmemiş eşyalar bulunduğunu söyledi.    Daha sonra vatandaşlar arasından iki grup seçildi. Öğretmenler eşyaların sabitlenmediği odaya, öğrenciler sabitlenen eşyaların bulunduğu odaya alındı.    Büyüklüğü 7'nin üzerinde olan Marmara depreminin 45 saniye süresince sanal olarak canlandırıldığı tırda bulunanların yaşadıkları panikle elleriyle kafalarını korumaya çalıştığı, özellikle öğrencilerin gerçekten deprem olduğu hissine kapıldığı gözlendi.    Sanal depremin ardından duvara sabitlenmiş eşyaların devrilmediği,...