23 / 11 / 2024

PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaplan

PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaplan

Deprem hasarlarının önlenmesi, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için kırsaldaki yerleşim alanlarına imar planı getirilmeli...

Prof. Dr. Gülkan’dan mühendislere çağrı: “Perde beton duvar kullanın”

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan, "Türk insanının niye yıkılması muhtemel binalarda yaşamak zorunluluğu var?” diye sorarak, mühendislere depreme karşı perde beton duvar kullanmaları çağrısında bulundu.

Son 20 yılda inşaat mühendisliğinde gelişen teknolojiler neler?

İnşaat doktoru sosyal medya hesabından son 20 yılda inşaat mühendisliğinde gelişen teknolojileri tek tek sıraladı. İşte 20 yılda inşaat mühendisliğindeki değişimler...

İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanları her sene daha da düşüyor!

İnşaat Mühendisi Alper Kutlu yaptığı paylaşımda İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanlarının maalesef her sene daha da düştüğünü söyleyerek, söz konusu bu durumun zaten mesleğin günden güne azalan değerine darbe vuran kritik bir husus haline geldiğini belirtti.

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

Czs Statik Yapı Mühendisliği Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Czs Statik Yapı Mühendisliği Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Abdulmutelip İpek tarafından kuruldu.

PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaplan Haberi

PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaplan

Pamukkale  Üniversitesi (PAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaplan,  deprem hasarlarının önlenmesi, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için  kırsaldaki yerleşim alanlarına imar planı getirilmesi gerektiğini belirterek,  eski yapılarla ilgili de kırsal dönüşüm uygulanmasını önerdi.

Prof. Dr. Kaplan, yaptığı açıklamada, yığma yapıların kolay  inşa edilebilmeleri, yöresel inşaat malzemeleri kullanılması bakımdan ekonomik  olduğunu ifade ederek, yapı türü olarak tarihinin betonarmeye göre daha eskilere  dayanması itibariyle dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye"de de  özellikle kırsal kesimde yaygın olduğunu söyledi.

Kerpiç yapılar ya da genel anlamıyla yığma yapıların Türkiye"nin yapı  stokunun yaklaşık olarak yüzde 50"sini oluşturduğunu vurgulayan Kaplan, şehir  merkezleri ve ilçe merkezlerinde de yapıların...