27 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneğinin (EKO Avrasya) düzenlediği "KKTC'nin Stratejik Vizyonu" başlıklı çevirim içi şekilde düzenlenen görüşmeye katılım gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; görüşmenin moderatörlüğünü EKO Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren üstlenirken, KKTC Cumhurbaşkanlığı Tarım, Hayvancılık ve Girişimcilik Danışmanı Ahmet Hamdi de görüşmeye katıldı.

Kıbrıs ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Görüşmede, 2033'te 50'nci yaşını dolduracak olan KKTC'nin dijital devrim arifesindeki siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşüm kapsamında yenilikçi ve gelişimci stratejileri ve KKTC'nin yeni vizyonu konuşuldu.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının tüm ambargo ve izolasyonlara rağmen yıllardır kararlılıkla mücadelesine devam ettiğini ve mücadeleci bir ruha sahip olduğuna dikkat çekerek, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?


Geri Dön