Genel

Kiğılı Kazakistan ve Tacikistan'da mağaza açıyor!

Kiğılı mağazalaşmaya Türkiyeden sonra yurt dışında da hız veriyor. Şu an 2011 yılını, 17si yurtdışında olmak üzere yılı 213 mağaza ile kapatacak olan Kiğılı, her yıl bir önceki yıla oranla yüzde 25 civarında büyüme kaydediyor

Kiğılı mağazalaşmaya Türkiyeden sonra yurt dışında da hız veriyor. Şu an 2011 yılını, 17si yurtdışında olmak üzere yılı 213 mağaza ile kapatacak olan Kiğılı, her yıl bir önceki yıla oranla yüzde 25 civarında büyüme kaydediyor.  Mağazalara eklenecek yeni lokasyonlar ise; Kasım ayında Tacikistan/Duşanbe ve Kazakistan/Almatidaki 3. Kiğılı mağazası olacak.

Kiğılı Türkiyedeki mağazalaşmasına tam gaz devam ederken yurt dışında da mağazalaşmaya devam ediyor. Kasım 2011de Tacikistanın Duşanbe şehrine girecek olan Kiğılı, Kazakistandaki mağaza sayısını da 3e çıkartıyor.

Kiğılı, önümüzdeki yıl Avrupada atağa kalkıyor. Biri Almanya, biri Fransa, üçü de Rusyada olmak üzere bölgede 5 mağaza daha açacaklarını söyleyen Kiğılı CEOsu Hilal Suerdem, Avrupa kalitesinde ürünler yapıp, Avrupada franchise verip, orada bizim kalitemizde ürün yapan firmaların 5te biri fiyatına ürün satmak istiyoruz. Tedarik yerlerimiz aynı, üretim yerlerimiz aynı. Fakat maliyetler ve satış fiyatlarında 5te bir. Biz kaliteden ödün vermeden dünya standartlarında ürünler üreterek, Kiğılı markasını tüm dünyanın tanıdığı bildiği ve tercih ettiği bir markaya dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Bunun için ilk adımda dünyanın birçok farklı ülkesinde ve kentinde mağazalaşmaktan geçiyor. şeklinde açıklama yapıyor. Türk erkek giyim pazarının yüzde 14üne sahip olan Kiğılı, Avrupa pazarında rekabete hazırlanıyor. Kiğılı CEOsu Hilal Suerdem, Onlarla aynı yerden tedarik yapıp, aynı işçiliği kullanıyoruz. Ama bizim fiyatımız onların 5te biri. Almanya ve Fransada mağaza açarak ünlü dünya markaları ile rekabet edeceğiz diyor.

Kiğılının mağazalaşma sürecinde; Mart ayında Ukrayna/Kiev, Şubat ayında Fransa/Paris ve Mart ayında Azerbaycan/Bakü bulunuyor.