02 / 05 / 2024

Kiğılı, Tatvan'da mağaza açtı!

Kiğılı, Tatvan'da mağaza açtı!

Bitlis'in Tatvan İlçesinde, Kiğılı giyim mağazasının 152. şubesi açıldı



Tatvan Belediyesi Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, son birkaç ayda ilçede çok sayıda iş yerinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. İlçede yeni iş yerlerinin açılmasının ekonomik açıdan önem arz ettiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "İlçemizde son birkaç aydan bu yana onlarca iş yeri açtık. Bugün burada çok büyük bir mağazanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Mağazanın burada açılmasında katkı sağlayan başta Abdullah Kiğılı olmak üzere Kiğılı ailesine teşekkür ediyoruz. Burada 11 kişi çalıştırılacak. Bu istihdam açısından çok önemli. Bu elbiseler buraya gelinceye kadar çok büyük emeklerle geliyor.

Pamuğundan tutun kumaş oluncaya kadar 150 kişinin emeği oluşuyor. Bunun istihdam yönünü bu şekilde düşünmek lazım. Ülkemizde bu sektörde faaliyet gösteren önemli firmalarımız var." Sık sık Avrupa'ya gidip geldiklerini ve Avrupalıların Türkiye'de yaşayanlar kadar güzel giyinemediğini ifade eden Yılmaz, Türk firmalarının ihracata başlamasıyla Avrupalıların da güzel giyinmeye başladığını ifade etti. Kiğılı Bayiler Koordinatörü Attila Körekçioğlu ise, Türkiye'nin bir ucundan gelip, diğer ucunda bir mağaza açtıklarını belirterek, "Bugün burada 152. mağazamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu bizi sevindiriyor" dedi.

Mağazanın bayiliğini alan Metin Çevik ise Bitlis ve çevresinin böyle bir mağazaya ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Çevik, "Nüfusu hızla gelişen ilçemizde, bu mağaza önemli bir ihtiyaç haline gelmişti. Mağazamız sadece Tatvan'a değil, bölgeye hitap edecek. Giyimde marka olmuş böyle büyük bir firmayı buraya getirdiğimizden için çok mutluyuz" dedi.
AA


Geri Dön