01 / 05 / 2024

Kiler Grubu bu yıl 30 mağaza açacak

Kiler Grubu bu yıl 30 mağaza açacak

Ümit Kiler, "2010'da 30 yeni mağaza açma hedefimiz var" dedi



Başbakan'ın ‘her şirkete bir işçi'sine alınmadı, 1000 kişiye iş kapısı araladı
Bu yıl 1000 kişiyi işe alacağını açıklayan Kiler'in Perakende Grubu Kurulu Başkanı Ümit Kiler, işsizliğin çözümüne yönelik 1 kişinin işe alınması önerisi için “Biz oradan üzerimize bir şey alınmıyoruz. Çünkü biz sürekli istihdam yaratıyoruz” dedi.

Bu yıl için 1000 kişilik istihdam sağlamayı hedefleyen ve açtığı mağazalarda istihdam sağlamaya devam eden Kiler'in Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işsizliğin çözümüne yönelik her kuruluşun 1 kişi alması sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Biz oradan üzerimize bir şey alınmıyoruz. Çünkü biz sürekli istihdam yaratıyoruz” dedi.

90 kişiyi işe aldık

Kiler'in gıda perakende sektörüne hareket kazandırmak ve tüketicinin yaptığı alışverişi ödüllendirmek amacıyla geleneksel hale getirdiği bahar kampanyasının anlatıldığı toplantıda konuşan Ümit Kiler, Başbakan'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Biz oradan üzerimize bir şey alınmıyoruz. Çünkü biz sürekli istihdam yaratıyoruz. Şu anda 5 bin 130 sigortalı çalışanımız var. Geçen hafta itibariyle 90 yeni kişiyi işe başlattık. Bir yıl içerisinde de bin kişiyi istihdam edeceğimizi söylemiştik. Bu rakamın üzerine çıkacağını düşünüyoruz. O nedenle görevimizi yerine getirmenin huzuru içindeyiz. Kendimizle çelişmiyoruz ve sözü üzerimize de alınmıyoruz açıkçası.”

60 bin hediye verecek

Ümit Kiler, düzenledikleri bahar kampanyasıyla ilgili de “Vergisiz kayıtdışı kazanç sektörün en temel sorunu. Vergilendirilmiş kazancın takdir gördüğü bir kampanya düzenlemek istedik. Kampanya, müşterilerin kayıtlı alışveriş konusunda daha hassas davranmasını sağlayacak” dedi. Bahar kampanyasının 30 Mayıs'a kadar devam edeceğini belirten Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir, şu bilgileri verdi: “Bu kampanyanın 2 milyon lira bütçesi var. Ciroda da 10 milyon lira artış sağlamasını bekliyoruz. Bu gelirin tamamı bir şekilde gidiyor ancak tüketici mağazada tutmayı, sadakati artırıcı bir kampanya, kâr amacı gütmüyor. Kampanya kapsamında alışveriş fişlerini biriktiren tüketicilere 60 bin hediye dağıtılması hedefleniyor.”

12.5 milyon müşteri

Geçen yıl düzenlediğimiz bahar kampanyasında 31 bin tencere, 14 bin yemek takımı, 2 bin bisiklet ve 3 bin cep telefonu hediye ettik. Kampanya süresince mağazalarımıza giren müşteri sayısı 11 milyondu. Bu yıl düzenlediğimiz kampanyada, 38 bin adet tava seti, 15 bin adet nevresim takımı, 3 bin adet çatal-bıçak takımı ve 4 bin ader elektrik süpürgesi vermeyi hedefliyoruz. Müşteri sayımızın ise 12.5 milyon olacağını düşünüyoruz. Alışveriş fişlerini biriktiren müşterilere bu hediyeler verilecek. Axess ile 3 defa 75 liralık alışveriş yapan herkese de porselen yemek takımı verilecek.”

Halka açılmak için yüzde 99 hazırız

ÜMİT Kiler, Holding Perakende Grubu'nun halka açılma planına ilişkin olarak şunları söyledi: “3-4 yıldır bu yönde çalışıyoruz. Halka arz gündemimizde ve bizim halka arz olacak bir GYO şirketimiz var. Sırada o bekliyor. Bunun için inşaat piyasalarının ve Avrupa piyasalarının biraz daha normalleşmesi bekleniyor. Kiler Holding Perakende Grubu olarak halka açılma planlarını altyapı çalışmalarını uzun zamandır sürdürüyoruz ve yüzde 99 halka açılmaya hazır haldeyiz. Halka arz takvimimizde zamanın netleşmesi için piyasaları bekliyoruz.”

Bu yıl 30 mağaza açacak, satın almalara da bakacak

TÜRKİYE'nin 25 ilde hizmet veren Kiler'in 2010'un ilk üç ayında farklı illerde 9 yeni mağaza açacağını kaydeden Kiler, şöyle konuştu: “6 mağazayı mayıs sonuna kadar açmış olacağız. Bu yılın ilk yarısında ise 15 mağazaya ulaşmak hedefindeyiz. Bu yıl 30 yeni mağaza açma hedefimiz var, bu mağazalar sıfırdan açılacak. Eksik kalırsak veya zorlanırsak bunu satın alma ile yapabiliriz. İyi bir fırsat çıkarsa 30'un üzerine çıkmayız diye bir şey yok. Bu, o günkü şartlara göre karar verebileceğimiz bir konu. Perakende sektöründe satın almalar hiç bitmiyor. 2010 yılında da konsolidasyon olacaktır. Biz de bunlara açığız; irili - ufaklı gruplar ile görüşüyoruz, görüşmeler yapıyoruz."

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Kiler 'Halka arz için hazırız' dedi
KİLER Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, halka açılmaya hazır hale geldiklerini bunu için piyasayı beklediklerini belirtti. 2010'u yatırım yılı olarak ilan ettiklerini, 2010'un ilk üç ayında farklı illerde 9 yeni mağaza açacaklarını vurgulayan Kiler yıl sonunda bin istihdam hedefini de aşacaklarını söyledi. Vergilendirilmiş kazancın takdir görmesi amacı ile 'Bir fiş hiç bu kadar değerli olmadı' kampanyası başlattıklarını söyleyen Genel Müdür Nihat Özdemir ise "2 milyon TL bütçeli kampanya sonunda 10 milyon TL ciro artışı bekliyoruz" dedi.
Sabah

Kiler'de hedef 30 yeni mağaza açıp, 1.1 milyar lira ciro
Yılın ilk çeyreğinde satışların yüzde 15 arttığı söyleyen Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, 'Bu yıl 1.1 milya lira satış hedefliyoruz' dedi

Kiler Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, ilk çeyrekte toplam satışlarda yüzde 15 artış yakaladıklarını belirterek, kampanyalar ve yıl sonuna kadar açılacak yeni mağazalarla 2010 cirosunda yüzde 33 büyüme hedefine ulaşmayı planladıklarını söyledi. Kiler'in yeni kampanya tanıtımında konuşan Ümit Kiler, “İlk üç ay sonunda toplam satışlardaki artış yüzde 15 seviyesinde seyrediyor. Kampanyalar ve yeni açılacak mağazalarla yılsonu ciro hedefini yakalayacağımızı düşünüyoruz” dedi. Ümit Kiler, daha önce 2010 hedefleriyle ilgili yaptığı toplantıda perakende grubu olarak bu yıl cironun yüzde 33 artışla 1.1 milyar lira seviyesinde gerçekleşmesini hedeflediklerini açıklamıştı.

Kiler, bu hedefe bu yıl açılacak 30 mağaza ile ulaşmayı  planladıklarını söylemişti. Bu yılın ilk dört ayı itibarıyla dokuz mağaza açtıklarını belirten Kiler, “Mayıs sonuna kadar Osmaniye, Mersin, Yozgat-Sorgun, Adapazarı-Merkez, Adapazarı-Akyazı ile Kütahya'da iki adet olmak üzere yedi mağazayı daha hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Kiler, 2010 için koydukları 1000 yeni istihdam hedefinin de üzerine çıkmayı öngördüklerini ve sadece geçen hafta 90 yeni alım yaptıklarını söyledi. Kiler Mağazaları Genel Müdürü Nihat Özdemir de, yılın ilk çeyreğini iyi geçirdiklerini, göstergelerin ikince çeyrekte de aynı performansın sürdürüleceğine işaret ettiğini belirtti. Özdemir, 44 gün sürecek yeni bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, “Kampanya ile 44 günde beklediğimiz ciro artışı yaklaşık 10 milyon lira. Kampanyanın bize maliyeti ise 2 milyon lira civarı olacak. Geçen yıl aynı kampanyayla 44 günde 11 milyon müşteriye  ulaştık. Bu yıl 12.5 milyon kişiyi hedefliyoruz” dedi. Özdemir, 30 Mayıs'ta sona erecek kampanya kapsamında belli miktarda alışveriş yapan müşterilere toplam 60 bin adet civarında hediye dağıtacaklarını söyledi.

Halka açılacak
Kiler Holding bünyesinde perakende grubu ile Kiler GYO'yu halka açmaya yönelik planlarının devam ettiğini hatırlatan Ümit Kiler, “Halka açılma orta vadeli planlarımızdan bir tanesiydi. Bununla ilgili çalışmaları üç dört yıldır yapıyoruz. Kiler GYO'da her şey hazır ama inşaat piyasalarıyla Türkiye ve Avrupa piyasalarının biraz daha normalleşmesini bekliyoruz. Perakende grubu olarak da halka açılmaya yönelik altyapı çalışmaları yüzde 99 oranında hazır” dedi.  Kiler, halka açılmanın zamanlamasıyla ilgili olarak ise net bir karar almadıklarını söyledi. Kiler, daha önce yaptığı açıklamada perakende grubunda 1 milyar liralık ciro hedefinin aşılması halinde halka açılmanın 2010 sonu veya 2011'de gündeme gelebileceğini belirtmişti. Perakende sektöründe konsolidasyonların devam etmesini beklediklerini ifade eden Kiler, bu yıl için konulan 30 mağaza hedefine organik olarak ulaşmayı amaçladıklarını ancak iyi bir fırsat çıkması halinde satın almalarla da ilgilenebileceklerini söyledi. Kiler perakende grubu daha önce perakende sektöründe faaliyet gösteren Yimpaş'ın bazı mağazalarıyla Canerler, Güler ve Karıncalar'ı bünyesine katmıştı.


Geri Dön