27 / 09 / 2024

Kiler'den siyasi malzeme çıkmaz

Kiler'den siyasi malzeme çıkmaz

261 metre yüsekliği ile Türkiye'nin en yüksek binası olan Sapphire'in inşaat ruhsatının hangi belediye tarafından verildiği tartışılıyor.




Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, İstanbul Sapphire projesinde, İmar Kanunu'na ve mevzuatına uygun inşaat ruhsatı aldıklarını belirterek, "Binamızda en ufak bir aykırılığımız yok. Burada kendimizden eminiz" dedi. Asılsız iddiaları ortaya atan basın yayın kuruluşları ve bu konuda konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile ilgili yasal süreci başlattıklarını aktaran Kiler, "Kiler Holding'den siyasi bir malzeme çıkmaz. Başka kapıya baksınlar" dedi. Nahit Kiler bundan sonra Grup'la ilgili asılsız iddia, kanıtı olmayan gelişi güzel edilmiş söylem veya bunlara aracılık eden yayınlar hakkında yasal işlemleri başlatacaklarını vurguladı.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, kendilerinden önce ilk ruhsatın Şişli'den alındığını, kendilerinin ise Kağıthane'den aldıklarını açıkladı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, dev inşaatla rant sağlandığını öne sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise bu eleştirilere "Ruhsatı Şişli Belediyesi verdi. Ruhsatın verildiği dönemde CHP'li Belediye Başkanı görevdeydi" diyerek topu CHP'nin üstüne attı. Son olarak Gürsel Tekin de ruhsatın AKP'li Belediyeye ait olan Kağıthane Belediyesi'nden verildiğini söyledi. İşte bu ruhsat tartışmaları gölgesinde Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler bir basın toplantısı düzenleyerek ruhsat konusundaki tartışmalara açıklık getirdi. İşte Kiler'in yaptığı açıklama...

2006'da dahil olduk

"1989 yılında bölge üçlü kararname ile Şişli Belediyesi'nden alınıp, Kağıthane Belediyesi sorumluluk alanı içersine dahil edilmiş olmasına rağmen 9 Ekim 1997 tarihinde arsanın o zamanki sahibi Güneş Turizm A.Ş., Şişli Belediyesi'nden otel ve alışveriş merkezi yapımı için inşaat ruhsatı almış ve inşaata başlamıştır. Ardından işveren tarafından inşaat durdurulmuştur. Biz grup olarak bu arsa ile 25 Ekim 2006 tarihinde müdahil olduk. Bu sırada 13 Aralık 2005'de Kağıthane Belediyesi'ne başvururak tahkimat ruhsatı aldık. Tahkimat ruhsatı ile gerekli güçlendirmeler yapıldı. Bu sırada 22 Eylül 2006 tarihinde Kağıthane Belediyesi'nden aldığımız gerekli inşaat ruhsatı ile inşaata başladık."

İlgili haber
Nahit Kiler'den Sapphire hakkında çıkan haberlere yanıt!

Geri Dön