Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması başvuruları başladı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması” için başvurular başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması” düzenliyor. Toplam da 150 Bin TL ödül dağıtılacak yarışmanın başvuruları başladı.
Bakanlık, kimliği kaybolma tehlikesi içinde olan kentlere yeni kimlik kazandırmak ve bunun kent kimliğini oluşturan tüm kentsel öğelerin tasarımları ve çözüm önerilerini kent kullanıcılarını merkez alan bir anlayışla çözmek amacıyla yarışma düzenliyor.
Üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstriyel ürün tasarımı, grafik tasarımı bölümlerinden mezun olanların katılacağı yarışma kapsamında birinci olan katılımcıya 40 Bin, ikinci olan katılımcıya 30 Bin ve üçüncü olan katılımcıya 20 Bin TL ayrıca 60 Bin TL mansiyon ödülü verilecek.
Yarışma da 5 iklim bölgesi ( 1. Bursa ve Samsun, 2. Kayseri Konya, Eskişehir,3. Erzurum, 4. Gaziantep, Diyarbakır, 5.Adana ) yer alacak.
-Son başvuru tarihi 30 Mayıs 2017
1 Mart 2017 tarihi itibariyle başvuruların başladığı yarışmaya katılım sağlamak isteyenler yarışmanın resmi sitesinden (www.kimliklikentmobilyalari.com) 30 Mayıs 2017 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.
12 Haziran 2017 tarihinde Jüri değerlendirme toplantısı gerçekleşecek ve 19 Haziran 2017 de yarışma sonuçları açıklanacak.
Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfına teslim edilecek projeleri; 2 danışman jüri üyesi, 7 asil jüri üyesi değerlendirecek ve dereceye girenlere ödülleri düzenlenecek törenle takdim edilecek.
Yarışmaya Jüri üyeleri ve raportörleri belirleyen ve atayanlar ile bakanlık personeli ve bakanlık adına çalışan danışmanlar katılamayacak.
Yarışma alanı; belirlenen şehirlerden tarihi merkez, yeni merkez, ticaret, konut alanlarında şehir yaşamını tanımlayacak mekânlar olacak.
Konuya ilişkin değerlendirme de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: “Temel amacımız fikir, düşünce ve yaşama dair bir dayatma değil, bu topraklara ait yaşam tecrübesi, tarih ve kültür süzgecinden geçip günümüze ulaşmış birikimi, yeni arayış ve yorumlarla zenginleştirmektir. Kentin yeniden tasarlanmasından ziyade mevcut durumu baz alınarak kent kimliğinin varlığının ve devamının bilincinde olarak günümüz koşullarına uygun tasarımların oluşturulmasına teşvik etmektir.